Putin'den Fernandez'e aşı telefonu

Putin'den Fernandez'e aşı telefonu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya üretimi Sputnik V aşısının her iki dozunu aldıktan sonra Kovid-19’a yakalanan Arjantinli mevkidaşı Alberto Fernandez’le telefon görüşmesi yaptı.

SELMAN CÖMERT | KARAR

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, sosyal medya üzerinden antijen testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Kremlin’den yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde Vladimir Putin’in, mevkidaşı Alberto Fernandez’e geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirilirken, Arjantin devlet başkanının Sputnik V aşısı sayesinde yalnızca hafif semptomlar gösterdiği belirtildi.

HER İKİ DOZU DA ALDI, VİRÜSE YAKALANDI

Koronavirüse karşı Sputnik V aşısı olan Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, ilk dozu 21 Ocak’ta, ikinci dozu da 11 Şubat’ta almıştı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Fernandez, Rusya’ya koronavirüsle mücadelede yardım teklif ettiği için teşekkür etti ve Sputnik V aşısı için ek malzeme almak istediğini dile getirdi. Putin, Cuma günü 62 yaşına girecek olan Fernandez’in doğum gününü de kutladı.

AŞI ÜRETİCİNDEN AÇIKLAMA: KRİTİK VAKALARA KARŞI YÜZDE 100 ETKİLİ

Sputnik V aşısını üreten Gamaleya Enstitüsü de Arjantin liderinin hızla iyileşmesini dilediklerini belirterek aşının enfeksiyona karşı yüzde 91,6 etkili olduğunu ve kritik vakalara karşı yüzde 100 etkili olduğunu hatırlattı.

İKİNCİ DOZDAN SONRA BİN KİŞİ VİRÜSE YAKALANDI

Ulusal sağlık istatistiklerine göre, Arjantin’de 650 binden fazla kişiye iki doz Sputnik V aşısı uygulandı ve bunlardan 1000 kişinin son dozdan 14 gün sonra enfekte olduğu tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN