Putin'in yeni 'ölüm listesi' sızdı

Putin'in yeni 'ölüm listesi' sızdı

İngiliz basını, Rusya Devlet Başkanı Putin'in İngiltere'de yaşayan altı hedefi içeren yeni bir 'ölüm listesi' oluşturduğu iddia etti. İddianın kaynağı ise bir Rus casus...

İngiliz basını Rus lider Putin ile ilgili oldukça dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Daily Mail'de yer alan habere göre, Putin'in İngiltere'de yaşayan altı hedefi içeren yeni bir “ölüm listesi” oluşturdu

Kimliğinin gizli kalması şartı ile İngiliz basınına konuşan bir Rus casus, Putin'in siyasi rakiplerine gücünü ispat etmek için bu yönteme başvurduğunun altını çizdi.

LİSTEDE HANGİ İSİMLER VAR?

Casus, söz konusu listede Bill Browder eski MI6 çalışanı Christopher Steele'in de yer aldığını öne sürdü. Casus, Rusya’nın "Orman" olarak bilinen denizaşırı istihbarat servisi SVR’nin Mihail Khodorkovsky’yi ortadan kaldırmakla görevlendirildiğini de sözlerine ekledi.

İngiliz basını açıklamaların sahibi olan ismin Rusya Federal Güvenlik Servisi'nde (FSB) görev yaptığını yazdı.

'EN CİDDİ TEHDİT'

Bu açıklamanın İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçtiğimi hafta yapılan savunma incelemesinde Rusya'yı, "İngiltere'ye en ciddi tehdit" olarak nitelendirmesinin hemen ardından yapılması ile "dikkat çekici" olarak nitelendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN