Şefin Özel Konuğu sunucusu Ramazan Bingöl'ün hayat hikayesi

Şefin Özel Konuğu sunucusu Ramazan Bingöl'ün hayat hikayesi

Ziya Şark Sofrası'nın eski ortaklarından biri olan ve günümüzde kendi adıyla restoranları bulunan Ramazan Bingöl, TRT Belgesel kanalında Şefin Özel Konuğu programının sunuculuğunu yapıyor. Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü detaylarıyla ekranlara yansıtıyor.

Güler yüzü, pozitif enerjisi ve enfes tarifleriyle izleyicilerin beğenisini kazanan Ramazan Bingöl, restoran işletmeciliğinde kazandığı deneyimleri, Türk mutfağına ilişkin görüşlerini, lezzetli tarifleri birçok ulusal ve yerel basın-yayın organında kamuoyuyla paylaştı. Deneyimli isim, TRT Belgesel'de sunuculuğunu üstlendiği Şefin Özel Konuğu programında her hafta gerek sektörden gerekse popüler isimleri konuk ediyor.

RAMAZAN BİNGÖL'ÜN HAYATI

1967 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

Ramazan Bingöl, ortaklığını ve yöneticiliğini sürdürdüğü aile şirketinde 20 yıl boyunca çalıştı. 2008 yılında da ticari hayatına yeni bir rota çizerek kendi ismiyle markalaşma yoluna gitti. Ramazan Bingöl şu anda RB Grup bünyesinde farklı birkaç marka ve bu markaların franchise işletmeleriyle birlikte özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteriyor.

Bir grup girişimci iş insanıyla birlikte Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği'nin (TÜRES) kurucu başkanlığını üstlendi. Halen başkanlığını sürdürdüğü derneğin Türkiye'de ve yurt dışında yüzlerce üyesi bulunuyor.

Ramazan Bingöl, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MÜSİAD) yönetim kurulu üyesidir.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Şurası Gastronomi Komisyonu Üyeliği, MÜSİAD Türk Mutfağı ve Gastro Ekonomi Komite Başkanlığı, İTO Lokanta ve Kafeleri Temsilen Meclis Üyeliği, TOBB Gıda Meclisinde Restoran-Lokantacıları Temsilen Meclis Üyeliği, Trabzon Dünya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

152940314-2436069289872169-4303995906968180912-n.jpg

RAMAZAN BİNGÖL'ÜN KARİYERİ

Bir dönem Türk Mutfak Vakfı Başkanlığı, İstanbul Esenler İl Genel Meclis Üyeliği, Edim Başkan Yardımcılığı, Mega Center Yönetim Kurulu Üyeliği, Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu üyeliği, Bayrampaşa Kızılay Şubesi Başkanlığı, Tüm Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcılığı, Gıda Dernekleri Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ramazan Bingöl verdiği bir röportajda, bir iş insanının sadece ticaretle uğraşmaması gerektiğine, zamanının ve tecrübesinin zekatı olarak ülkesine manevi katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

2005 yılında 'Restoran İşletmeciliği - Restoranlar ve Lokantalar Nasıl Yönetilir?' adlı kitabını, 2013 yılında 'Restoran İşletmeciliğinde İşçi İşveren İlişkileri' kitabını, 2016 yılında 'Ramazan Bingöl Mutfağından Tarifler' kitabı yayımladı.

Bir dönem Star, Yeni Şafak, Akşam gazetelerinin yanı sıra İstanbul Ticaet Odası (İTO) Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme aldı. Skylife ve Anadolu Jet dergilerinin gastronomi sayfalarında makaleleri yayımlandı.

2020 yılından beri TRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Şefin Özel Konuğu adlı yemek programın sunuculuğunu yapıyor.

133733913-150109023312632-4783466770144810870-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1967 doğumlu olan Ramazan Bingöl, 2021 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Verdiği bir röportajda kendini; Türk mutfağını, gelenek ve göreneklerini, kadim toprakların eşsiz ve benzersiz kültürünü sonraki kuşaklara aktarmaya adadığını söyledi.

Ramazan Bingöl evli ve 4 çocuk babasıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @ramazanbingol, Twitter'da @RamazanBingol, Youtube'da @RamazanBingölEtLokantası kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN