Ramazan ne zaman başlayacak? İlk oruç ve sahur ne zaman?

Ramazan ne zaman başlayacak? İlk oruç ve sahur ne zaman?

İslam Alemi mübarek üç ayların başlaması ile birlikte Ramazan ayının başlamasına bir aydan daha az bir süre kaldı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı, tüm Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Peki Ramazan ne zaman başlayacak, ilk oruç ne zaman tutulmaya başlanacak? İşte detaylar…

Şaban ayına girilmesi ile birlikte Ramazan’ın başlamasına 1 aydan kısa bir süre kalmaya başladı. Bereket, Rahmet ve Mağfiret ayı olarak bilinen Ramazan ayı 2020 yılında ne zaman başlayacağı İslam alemi tarafından merak ediliyor. Peki ilk oruç ve sahur ne zaman? İşte detaylar…

Kadir gecesinin içerisinde gizlendiği, oruç ve ibadetle geçirildiği bu mübarek ay, tüm İslam alemi için büyük öneme sahip. Oruç ibadetinin vazgeçilmezlerinden olan İftar ve Sahur Ramazan ayının büyük bir maneviyatla yaşanmasına imkan sağlar.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 Ramazan ayı 24 Nisan’da başlayacak. İlk oruç için Müslümanlar 23 Nisan’ın 24 Nisan’a bağlandığı gece sahurla birlikte başlayacak ve 24 Nisan oruçlu geçirilecek. 30 gün sürecek bir ibadet olan Ramazan ayı, 23 Mayıs’ta sona erecek ve Ramazan’ın sonucu üç gün sürecek Ramazan bayramı ile kutlanacak.

Ramazan için ilk sahur 23 Nisan Perşembe günün gecesi ile başlayacak. 24 Nisan Cuma günü ilk oruç tutalacak ve akşam ezanı ile birlikte de ilk iftar yapılacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bir ay sürecek Ramazan ayı 24 Mayıs Pazar günü sona ermiş olacak ve üç gün sürecek bayram başlayacak.

NASIL İBADET EDİLMELİ?

Gündüzünde oruç tutulacak bir ay olan Ramazan ayında başka hangi ibadetleri yapmak gerekir? Özellikle farz olan namazların yanı sıra nafile ve kaza namazlarını kılmaya özen gösterilmeli. Her namazdan sonra 70 istiğfar, 70 salavat okunup dua edilebilir.

Bol bol tesbih namazı kılmaya özen gösterilmeli, yine bu ay içerisinde bir hatim yapmaya çalışılabilir. Bunun için Televizyonlarda veya online olarak hatimler yapılıyor. Bunlara katılına bilir. Sadece Ramazan ayına özel olan teravih namazını kılınabilir. Bol bol tövbe edip cemaatle namaz kılmaya önem verilebilir. Sahura kalkındığında gece namazı konusunda da dikkat edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN