Ramazan'da en sağlıklı yol: Sağlıklı ve ambalajlı su

Ramazan'da en sağlıklı yol: Sağlıklı ve ambalajlı su

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için günlük 2,5-3 litre suya ihtiyaç duyuyoruz. Günlerin uzamaya, havaların ısınmaya başladığı ve 15-16 saat boyunca oruç tutulan Ramazan ayında ise vücudun ihtiyaç duyduğu suyun karşılanması daha da büyük önem taşıyor. Artan su kaybının kalitesine ve hijyenine güvenilen ambalajlı sularla karşılanması, içinden geçtiğimiz salgın günlerinde bir kat daha önem arz ediyor.

Ramazan ayında saatlerce yemek yenilemediği, su içilemediği için vücutta büyük sıvı kaybı yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, organların görevlerini yerine getirmesi, dolayısıyla sağlıklı yaşamın devamı için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu suyun, iftar ile sahur arasındaki zaman diliminde mutlaka yeterli miktarda tüketilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Doğal, güvenilir ve kaliteli su, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, gıdaların sindirimine, vücut ısısının kontrolüne, metabolizmadaki atıkların uzaklaştırılmasına, bağırsak florasının düzenlenmesine, enerji seviyesinin ve başta beyin olmak üzere vücut fonksiyonlarının korunmasına yardımcı oluyor.

"KALİTELİ VE AMBALAJLI SULAR TÜKETİLMELİ"

Ramazan ayı ve Kovid-19 salgınıyla mücadele edilen bugünlerde sağlıklı, kaliteli, güvenilir ve gerekli tüm denetimlerden geçen ambalajlı suları tüketmenin daha da önem kazandığını vurgulayan SUDER Başkanı S. Serdar Seyhanlı "Tüm dünyayı etkileyen salgın dolayısıyla hepimiz eşi benzeri olmayan zorlu bir dönemden geçiyoruz. Ambalajlı sular, toplumun ihtiyacı olan sağlıklı, güvenli, kaliteli ve hijyenik suya ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Ambalajlı sular, suyun kaynağından tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen zincirin her bir halkasında öncelikle Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer tüm resmi makamlarca sürekli denetimlere tabi tutuluyor.

Bakanlık yetkililerince periyodik olarak hem tesislerden hem de piyasadan numuneler alınıyor ve analizler gerçekleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenen ve bünyesinde sağlığa yararlı çeşitli mineralleri barındıran ambalajlı sular, kaynaktan şişelenme sürecine kadar olan tüm aşamalarda gerekli gıda güvenliği ve hijyen şartları sağlanarak tüketicilerimize sunuluyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığınca onaylı ve denetim altında faaliyet gösteren ambalajlı suları güvenle tüketilebilir. Ben de bu vesileyle tüketicilerimizin Ramazan ayının mübarek olmasını diler, sağlıklı ve tüm ülkemiz olarak güneşli bayram sabahlarına uyanmamızı temenni ederim" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN