Recep Bayraktar’ın köpeklerine neden el konuldu? Köpekleri nasıl geri alabilir?

Recep Bayraktar’ın köpeklerine neden el konuldu? Köpekleri nasıl geri alabilir?

Trabzon’un Of ilçesinde yaşayan YouTuber Recep Bayraktar’ın Dogo Arjantin cinsi köpekleri yasak ırk olduğu gerekçesiyle el konuldu. Recep Bayraktar, köpeklerinin ekipler tarafından alıkonulduğunu YouTube’da gözyaşları içinde anlattı.

Trabzon Doğa Parklar Müdürlüğünce köpeklerine el konulan Recep Bayraktar, YouTube’da çektiği videolarla fenomen olmuştu. YouTube’da 600 binden fazla takipçisi bulunan Recep Bayraktar, köpeklerinin barınakta iyi şartlar altında bakılmadığını iddia ederek, kendisine geri verilmesini istedi.

RECEP BAYRAKTAR’IN KÖPEKLERİNE NEDEN EL KONULDU?

Türkiye’de yasak ırk olarak bilinen Dogo Arjantin cinsinin beslenmesi, üretilmesi ya da reklam amacıyla kullanılması yasaktır. YouTube’da çektiği samimi videolarla ünlenen Recep Bayraktar’ın köpekleri, bir kadının şikâyetinin ardından Trabzon Doğa Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak barınağa konuldu.

Twitter'da kendilerini hayvansever olarak gösteren bir grup, Recep Bayraktar'ın beslediği köpekleri dövüştürdüğü yalanına sarılarak, şikâyette bulundu.

recep-bayraktarin-kopeklerine-neden-el-konuldu-kopekleri-nasil-geri-alabilirr.jpg

RECEP BAYRAKTAR KÖPEKLERİNİ GERİ ALABİLİR Mİ?

Japanese Tosa, Pitbull Terrier, Dogo Arjantin gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, Türkiye’ye girişini, satışını ve reklamını yapmak; sergilemek, takas etmek ve hediye etmek tamamen yasaktır. Bundan dolayı Recep Bayraktar’ın köpeklerini geri almasının zor olduğu iddia ediliyor.

Ancak Bayraktar, çektiği bir videosunda köpeklerinin kısırlaştırılması şartıyla belki geri alabileceğini söyledi.

600 binden fazla takipçisi bulunan Recep Bayraktar'a birçok sosyal medya kullanıcısından destek mesajları yağdı.

KÖPEKLERİNİN DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNİ VE AKTİVİTELERİNİ PAYLAŞIYORDU

Öte yandan Recep Bayraktar, Jack Rusell, Kangal, Dogo Argentino ve Cane Corsa cinsi köpekler besliyordu.

Dogo Argentino ırkı Korsan, Pablo, Leydi, Escobar ve Kutup isminde köpekleri olan Recep Bayraktar, doğa yürüyüşlerini ve köpeklerinin günlük aktivitelerini paylaşıyordu.

Ayrıca Recep Bayraktar’a 50 bin Türk lirası para cezası verildiği de belirtildi

recep-bayraktarin-kopeklerine-neden-el-konuldu-kopekleri-nasil-geri-alabilirrr.jpg

DOGO ARJANTİN’İN ÖZELLİKLERİ

Melez bir ırk olan Dogo Arjantin, melezleme yapılırken birçok farklı ırk kullanılıyor. Dogo Arjantin köpekleri oluşturulurken en çok kullanılan ırklar şöyle: boksör, PitBull teriyer, Cordoba dövüş köpeği ve İrlanda kurt tazısı.

Bazen çok havladıklarından dolayı apartmanda bakılması zordur. Daha çok müstakil ve bahçeli evlerde yetiştirilen Dogo Arjantin türü köpeklerin ortalama yaşam süresi 14 - 15 senedir. Günümüzde avcılık ve bekçilik hâricinde birçok farklı amaç kapsamında kullanılıyor. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerde polis köpeklerinden bazıları Dogo Arjantin’dir. Koku alma duyuları çok fazla gelişen bu melez köpekler, bazı ülkelerin Narkotik Polis Departmanında da kullanılıyor.

Karakter özelliklerini yetiştirilme tarzı belirler. Şayet dövüş köpeği olarak yetiştirilirlerse son derece saldırgan ve agresif olabilir. Bu özellikleriyle Pitbulla benzetilen köpekler normal şartlarda son derece cana yakın ve uyumludurlar. Aile üyelerinin her birine eşit derecede yakınlık gösteren Dogo Arjantin türü köpekler, oyuna düşkün olmalarıyla bilinir. Rahat uyumaları ve enerjilerini atmaları adına günde en az 30 - 40 dakika kadar oyun oynamaları gerekiyor. Çok soğuk ve sıcak havalarda dışarı çıkmak istemezler.

Dogo Arjantin köpeklerinin çocuklarla arası da oldukça iyidir. Buna karşın bebekli ailelerin bu köpeklerin bakımını üstlenmemesi öneriliyor. Bunun en büyük sebebi bu köpeklerin avcı köpeği olması ve özellikle tehlike sezdiklerinde saldırgan davranışla sergilemeleridir. Başta kedi olmak üzere diğer evcil hayvanlarla anlaşamaz.

recep-bayraktar.jpg

SOKAKTAKİ KÖPEKLERİ EVİNE ALIP SAHİPLENDİRMİŞTİ

Recep Bayraktar, aylar önce sokakta bulduğu yavru köpekleri evine almış, beslemiş ve bakımlarını yapmıştı. Bayraktar daha sonra o yavru köpeklerin hepsine yeni yuva bularak gündeme gelmişti.

Oflu YouTuberdan alkışlanacak hareketOflu YouTuberdan alkışlanacak hareket

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN