Esad rejimi Halep'te 16 yerleşim noktasını daha ele geçirdi

Esad rejimi Halep'te 16 yerleşim noktasını daha ele geçirdi

Rusya'dan hava desteği alan Esad rejimi ve İran destekli yabancı gruplar, Astana ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak Halep'in 16 noktasındaki yerleşim yerini daha ele geçirdi. AA'nın haberine göre, böylece rejim, Halep-Şam kent merkezlerini bağlayan M-5 kara yolunda hakimiyetini de artırmış oldu.

Rusya'dan hava desteği alan Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancıgruplar, Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki 16 yerleşimi daha ele geçirdi.

SON 24 SAATTE 16 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

Rejim güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle, son 24 saatte Halep'in kuzeybatısındaki Anadan ve Hureytan ilçeleri ile Uveyhine, Kefer Hamra, Cemiyet ez Zehra, Beyanon, Hayyan, Tel Musibin, Babis, Maret el Ertaik, Cemiyet el Hadi, Bişkatin, el Hute, Leyremon, Mellah ve Kefer Dail'i ele geçirdi.

AA'nın haberine göre böylece rejim, Halep-Şam kent merkezlerini bağlayan M-5 kara yolunda hakimiyetini de artırmış oldu.

HALEP'İN TAMAMI REJİMİN KONTROLÜNE GEÇTİ

Reuters'ın haberine göre de Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırılar düzenlediği Halep'te Esad rejimi, 8 yıl sonra kontrolü tamamen ele geçirmişti. Rejimin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplar tamamen çekilmişti.

Suriye devlet televizyonuna dayandırılan habere göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirmişti. Esad rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtilmişti.

TÜRKİYE MÜHLET VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejiminin Astana ve Soçi mutabakatına uygun olarak geri çekilmesi için bu ayın sonuna kadar mühlet verildiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de bu çağrısını yineleyen Erdoğan, rejim unsurları tarafından Türk askerine yönelik herhangi bir saldırısı durumunda gereğinin yapılacağını vurgulamıştı.

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN