Rekor kıran altına rakip çıktı, vatandaş 'altın kaplamalı gümüş' arıyor

Rekor kıran altına rakip çıktı, vatandaş 'altın kaplamalı gümüş' arıyor

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, vatandaşlar özellikle düğünler için farklı alternatifler aramaya başladı. Hem gönül kırmak istemeyen hem de cebini düşünmeye çalışan vatandaşlar, altın kaplamalı gümüş takılara yöneldi. Eskişehir'de gümüşçülük yapan Kübra Karaca 'Bunların altın kaplamalı gümüş olduğunu sadece alan biliyor. Çünkü dışarıdan hiçbir şekilde belli olmuyor' dedi.

Koronavirüs tedbirlerinin ardından 1 Temmuz itibariyle düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar da altın almak için kuyumcuların yolunu tuttu. Altın fiyatlarındaki rekor artış nedeniyle alternatif çözüm arayanlar ise altın kaplamalı gümüş takılara yöneldi.

"ALTIN SUYUNA BATIRABİLİYORUZ"

Eskişehir'de gümüşçülük yapan Kübra Karaca, altın görünümlü gümüş takıların revaçta olduğunu belirterek "Trabzon setlerimizin fiyatları bin 200 liradan başlıyor, 3 bin liraya kadar değişiyor. Bir de Sivrihisar cebelerimiz var. Bunlara da isteğe göre elmas görünümlü toka yapıyoruz, altın suyuna batırabiliyoruz. Bunların kaplamalı gümüş olduğunu sadece alan biliyor. Çünkü dışarıdan hiçbir şekilde belli olmuyor. Yaptığımız kaplamalar 22 ayar altın kaplamadır. Elektrolizle yapıldığı için de uzun süre kullanılabiliyor" dedi.

"ŞİMDİ YARIM GRAM ALTINLAR SATILIYOR"

Düğünlerde önceden çeyrek altın, daha sonra gram altın, şimdilerde ise yarım gram altın tercih edildiğini belirten kuyumcu Kenan Gül ise "Şu anki görüntülere bakarsak altının yükselme eğilimi devam ediyor. Yaşadığımız bir pandemi süreci var. Uzun vadeli olarak altının yukarı doğru yönü olduğunu görüyoruz. Düğün için genellikle geleneksel üçlü burmalar, tuğralar, zincirler tercih ediliyor.

Eskişehirli hemşerilerimize özellikle şunu söylemek istiyorum; takılarını güvendikleri, bildikleri kuyumcudan alsınlar. Bu tarz ürünlerde başlarına kötü şeyler gelebiliyor, kandırılabiliyorlar. Buna dikkat etmeleri lazım. Önceden düğünlerde çeyrek altın takıyorlardı. Sonra fiyatlar yükselince gram altına döndü. Şimdi ise yarım gram altınlar satılıyor" diye konuştu.

ALTINDA SON DURUM NE?

Uzun süredir yükseliş trendinin sürdüren altının ons fiyatı, Temmuz'da yüzde 11, yıl başından bu yana ise yüzde 30 getiri sağladı. Yükseliş serisini üst üste 8'inci aya taşıyan altının gram fiyatı, Temmuz'da rekor üstüne rekor kırarak 444,5 liraya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN