Rekortmen dalgıç görüntüledi

Çanakkale Boğazı'nda 2020'nin son gününde levrek balığı yakalamak için tüpsüz dalış yapan dalgıç Müjdat Turan, denizin altında yüzlerce denizanasını görüntüledi. Konuyla alakalı konuşan Turan, yıllardır boğazda dalış yaptığını ve daha önce böylesini görmediğini belirtti.

Çanakkale'de 2020'nin son gününde tüpsüz dalış yaparak zıpkınla levrek balığı yakalamak için denize giren Müjdat Turan, denizin altında çektiği denizanalarının çokluğu görenleri hayrete düşürdü. Rekortmen dalgıç Turan, Çanakkale Boğazı'nda yıllardır dalış yaptığını ve bu yoğunlukta denizanası olmasının normal olmadığını belirtti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deniz Biyoloğu Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu ise konu ile alakalı, "Normal bir durum değil. İklimsel değişimin, hem kara hem deniz sistemlerimizi etkilediği, dolayısıyla canlıların üreme davranışlarının değiştirdiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir