Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yanlışlıkla yeni bir üniversite kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yanlışlıkla yeni bir üniversite kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararda Marmara Üniversitesi'ne bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin kurulma açıklaması yanlışlıkla "Mimarlık ve Tasarım Üniversitesi" olarak yazıldı. Hata bugün düzeltildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda dikkat çeken bir hata yer aldı. Kararda 13 farklı üniversite bünyesinde çeşitli fakülte ve enstitüler kurulurken Marmara Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan fakülte yanlışlıkla ‘üniversite’ olarak yazıldı. Yapılan yanlışlık bugün düzeltildi.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ilanda ise düzeltmeye gidildi. İlanda, “30 Haziran 2020 tarihli ve 31171 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 29/6/2020 tarihli ve 2704 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki (1) sayılı listenin 11 inci sırasında sehven “Mimarlık ve Tasarım Üniversitesi” olarak yer alan ibare “Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ‘üniversite’ kararına sosyal medya hesabından tepki göstermişti. Özel şunları kaydetmişti:

“Saray rejiminin ülkeyi taşıdığı başıbozukluk işte bu… Tayyip Erdoğan imzaladığı kararı okumuyor mu? Bu karara göre Marmara Üniversitesi’ne bağlı bir başka üniversite kuruluyor… Bu nasıl lakayıtlık!!! Resmi Gazete’de basılan kararın kontrol edilmediği bir rejim yarattınız!”

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ NEDEN KAPATILDI?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN