‘Resmi Sırlar’ beyazperdede ifşa olacak

‘Resmi Sırlar’ beyazperdede ifşa olacak

Bu hafta 2’si yerli 7 film vizyona girecek. Keira Knightley’in başrolünde oynadığı ‘Resmi Sırlar’ gerçek olaylara dayanan hikayesiyle dikkat çekiyor. Güney Afrikalı Gavin Hood’un yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda, İngiliz dijital istihbarat servisi GCHQ’da çevirmen olarak çalışan Katharine Gun’ın tesadüfen ‘top secret’ bir maile ulaşıp bunu basına sızdırması konu ediliyor. Filmde Knightley’e Ralph Fiennes ile Matthew Goode eşlik ediyor.

SALİHA SULTAN 

Sinema salonlarında bugün 2’si yerli 7 film vizyona giriyor. Haftanın yabancı filmlerde öne çıkan  dram türündeki  ‘Judy’ filminde ‘Bridget Jones’un Günlüğü’ filminin ünlü oyuncusu Renée Zellweger başrolde. Sinema dünyasına ‘Oz Büyücüsü’ filmindeki ‘Dorothy’ rolüyle çocuk yaşta adım atan ünlü oyuncu ve şarkıcı Judy Garland’ın yaşamını anlatan filmin yönetmen koltuğunda ‘True Story’, ‘Macbeth’ gibi ünlü filmlerin yönetmeni Rupert Goold oturuyor.

20-01/02/3-1577998094.jpg
Filmde, 1939’da yayınlanan Oz Büyücü’sü filmindeki Dorothy rolüyle çocuk yaşta ünlenen  Judi Garland’ı (solda) ünlü oyuncu Renee Zellweger  (sağda) canlandırıyor

Filmdeki oyunculuğuyla sinema yazarları tarafından Oscar adayı gösterilen Renée Zellweger’in Garland’a güçlü oyunculuğuyla hayat verdiği film, kendisini sahne ışıklarına, şöhrete adayan, “Beni unutmayacaksınız, değil mi?” sözleriyle sinema dünyası için ailesinden, çocuklarından, mutluluğundan ödünler veren Judy Garland’in taciz, zayıflama hapları, uyuşturucu ve alkol trajedisiyle örülü şöhret yaşamını anlatıyor. Şöhretin ruhen ve fiziken yıprattığı ve henüz 47 yaşında yaşamını yitiren Garland’ın dramatik öyküsü, filmin hikayesi, oyunculuk, görsellik yönüyle sinema eleştirmenlerinden tam not aldı.

20-01/02/4-1577998103.jpg
Yaban

Bugün vizyona giren ‘Resmi Sırlar’ filmi ise 2003 yılında İngiltere’nin istihbarat ve güvenlik kurumu GCHQ’da çevirmen olarak çalışan Katharine Gun’ın, ABD’nin Ulusal Güvenlik Teşkılatı (NSA) aracılığıyla o dönem Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinde konuşulacak olan Irak’ın işgaliyle ilgili aleyhte pozisyon alan ülkelerin temsilcilerinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili bir maile rastlayıp bunu basına sızdırma hikayesini beyazperdeye taşıyor.

20-01/02/5-1577998113.jpg
Resmi sırlar

‘Aşk ve Gurur’, ‘Karayip Korsanları’ gibi filmlerin sevilen oyuncusu Keira Knightley’nin Katharine karakterini canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Gavin Hood oturuyor. Gerçek hayattan bir casusluk hikayesinin gerilimlerinin ve dramatik yönlerinin izleyiciye aktarıldığı filmin diğer oyuncuları ise Matthew Goode, MyAnna Buring ve Ralph Fiennes.

20-01/02/7-1577998126.jpg  
Laz Kit

‘Yaban’ filminin yönetmen koltuğunda ise modern Rus sinemasının önemli yönetmenlerinden Olga Gorodetskaya oturuyor. Film, Rusya’nın ‘Korku Kraliçesi’ olarak anılan Anna Starobinets’in hikayesinden sinemaya uyarlanmış. Sevastian Bugaev, Roza Khayrullina ve Elena Lyadova’nın rol aldığı film tek çocuklarının kaybolmasından dört yıl sonra kendi çocuklarıyla yaşıt Vanya’yı evlat edinen Igor ve Polina çiftinin, ailelerine katılan bu yeni ferdi tanımaya başladıkça başlarından geçenleri, bir aile dramını izleyiciye aktarıyor. Macera, aksiyon türünde vizyona giren Kleber Mendonça Filho ve Juliano Dornelles’in yönettiği ‘Bacurau’ filmi ise, anneannesinin ölümüyle Brezilya’nın yarı kurak taşrasındaki köyüne dönen Teresa ile doğrudan kendilerini hedef alan şiddet olaylarına maruz kalan köy halkının yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Bárbara Colen, Thomas Aquino ve Silvero Pereira rol alıyor. ‘2177 Hackerları’ adıyla vizyona giren bilim-kurgu türündeki filmde ise hayatına kastedilen bir olay sırasında hafızasını kaybeden bir adamın peşine düşen insanlardan kaçış hikâyesi anlatılıyor.  

20-01/02/6-1577998120.jpg
2177 hackerları

Bülent Aydoslu’nun yönettiği ve yerli korku hikayesi ‘Gece Gelen: Cin Bebek’ filmi kendisine musallat olan cinden kurtulmak için köy mezarlığındaki cinlerle anlaşma yaparan  Doğa’nın gerilimli hikayesini anlatıyor. Filmde Buse Sevindik, Ömer Polat ve Onur Çimen rol alıyor. Diğer yerli yapım ‘Laz Kit’ filmi ise Amerika’dan küçük bir köye gelen genç bir kadının başına gelen komik olayları konu ediyor. Tuğba Özay, Çılgın Sedat, Sinan Bengier gibi isimlerin rol aldığı filmi Yusuf Atıcı ve Zeki Akıncı yönetiyor. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN