Reuters: Erdoğan-Trump görüşmesinde Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı da vardı

Reuters: Erdoğan-Trump görüşmesinde Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı da vardı

Reuters, Trump'ın Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı Barış Pınarı Harekâtı'na yeşil ışık yaktığı telefon görüşmesinde ABD Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Milley'in de katıldığını duyurdu.

Reuters haber ajansı, Beyaz Saray'ın Suriye operasyonu konusunda Türkiye'ye yeşil ışık yakmasını sağlayan Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili önemli bir habere imza attı. Gizlilik kaydıyla konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili, telefon görüşmesine ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in de dahil olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump pazar gecesi telefonda görüşmüş ve ertesi gün Beyaz Saray’dan dünya gündemine damga vuran bir açıklama gelmişti.

Washington'dan gelen mesajda, “ABD'nin Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeyi için planlanan harekâtta yer almayacağı ve buna destek vermeyeceği” belirtilmişti.

Beyaz Saray açıklamasında, “Türkiye’nin yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine (Fırat Nehri’nin doğusu) yönelik operasyon için harekete geçeceği” bildirilmişti.

Ayrıca “DEAŞ’ı yenilgiye uğratan ABD güçlerinin artık doğrudan bölgede olmayacağına ve Türkiye’nin son iki yıldır bölgede yakalanan DEAŞ savaşçılarının sorumluluğunu üstleneceğine” dikkat çekilmişti.

19-10/09/c-1570608183.jpg

Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Milley

ASKERİ KONULAR NEDENİYLE KATILDILAR

Bu açıklamayla Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK bağlantılı YPG güçlerine karşı askeri operasyon yapmasının önündeki engel kalktı. Washington Yönetimi Fırat’ın doğusundaki 50 Amerikan askerini Suriye’nin güneyine aktardı.

İngiliz Reuters ajansı tüm bu gelişmelerin önünü açan telefon görüşmesine ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in de katıldığını yazdı.

Gizlilik kaydıyla Reuters’a konuşan ABD’li bir yetkili, telefon görüşmesinde muhtemelen askeri konuların gündeme gelmesi nedeniyle Esper ile Milley’in telefon görüşmesine dahil olduğunu ifade etti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN