Rıdvan Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? (Ayasofya Camii müezzinlerinin isimleri)

Rıdvan Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? (Ayasofya Camii müezzinlerinin isimleri)

'Ayasofya müezzini Rıdvan Akbaş kimdir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Danıştay kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla müzeden camiye çevrilen Ayasofya'da ilk namaz, 24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya için atanan 3 imam ve 5 müezzinin isimlerini açıkladı. Müezzinlerden biri olan 'Rıdvan Akbaş'ın biyografisi' merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

'Rıdvan Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında?', 'Ayasofya Camii müezzinleri kimler?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya'da imam ve müezzin atamaları da resmen yapıldı. 'Ayasofya imamları ve müezzinlerinin isimleri' merak edilirken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş düzenlediği toplantıda soru işaretlerini giderdi. İşte detaylar...

RIDVAN AKBAŞ KİMDİR?

1991 yılında Sinop Durağan Kaplangı köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu doğduğu köyde tamamladıktan sonra Sinop'un Durağan ilçesinde yatılı olarak ortaokulu bitirdi. Lise eğitimi için Sinop'a giden Akbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitimine devam etti.

Buradaki eğitiminin son yılı olan 2009 yılında imam hatip listeleri arası düzenlenen Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda birinci oldu.

İmam hatip sonrasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazanan Rıdvan Akbaş, ikinci sınıf sonrasında Bartın'da sözleşmeli imam hatip olarak göreve başladı.

2011 yılında kadrolu olarak İzmir'in Çeşme ilçesine müezzin kayyım olarak atandı. 2013 yılından itibaren de İzmir Konak Hakim efendi Camii'nde görevine devam etti.

2015 yılında ezan okuma yarışmasında birinci oldu.

RIDVAN AKBAŞ KAÇ YAŞINDA?

1991 doğumlu olan Ayasofya Camii müezzini, 2020 yılı itibariyle 29 yaşındadır.

AYASOFYA CAMİİ İMAMLARI VE MÜEZZİNLERİ KİM?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da 3 imam ve 5 müezzinin görev alacağını açıkladı.

Ayasofya'nın yeni imamları; Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu olurken, Ayasofya'nın yeni müezzinleri ise; Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Alpcan Çelik, Rıdvan Akbaş olarak belirlendi.

Son dakika haberlerini KARAR.com adresinden takip edebilirsiniz.

AYASOFYA CAMİİ İMAMI MEHMET BOYNUKALIN KİMDİR?

AYASOFYA'DA CUMA NAMAZINA DAVETLİ 500 KİŞİ KİM?

AYASOFYA ÇEVRESİNDEKİ AÇIK ALANLARDA NAMAZ KILINACAK NOKTALAR

AYASOFYA CAMİİ AÇILIŞ GÜNÜ HANGİ YOLLAR KAPATILACAK?

AYASOFYA CAMİİ'NDE AYNI ANDA KAÇ KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK?

AYASOFYA'DAKİ HZ. İSA VE HZ. MERYEM MOZAİKLERİ NE OLACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN