Karadeniz’den Red Bull Formulaz geçti

Karadeniz’den Red Bull Formulaz geçti

Türkiye’nin renkli insanlarıyla dolu bölgesi Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Red Bull Formulaz, Rize’nin Ardeşen ilçesi, Tunca beldesinde düzenlendi

Bu yıl 10.’su düzenlenen organizasyon yine renkli görüntülere sahne oldu. Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun da katıldığı tahta yarışmada birinci oldu. 1900’lü yılların başında, bölge halkının yüksek tepelerden aşağıya inmek için kendi imkanları ile geliştirdikleri tahta arabalarla gerçekleşen yarışlar renkli görüntülere sahne oldu. Gerçekleşen Red Bull Formulaz tahta araba yarışlarını binlerce kişi yerinden izledi.5 kez Dünya Şampiyonu olan ve motosikletin üzerinde birçok rekor kıran Sofuoğlu’nun tahta arabalarla yaptığı sürüş merakla izlendi. Stuntriding dalında Türkiye’nin en iyi ismi Red Bull sporcusu Birkan Polat da Formulaz’daydı. Motosikletinin üzerinde zorluk derecesi üst düzey olan hareketler yapan Polat, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Katıldığı yarışta birinci olan Kenan Sofuoğlu ise kendisini bölgeye çekenin yarışlar değil sıcak kanlı insanlar olduğunu dile getirerek “Ben her sene Formulaz’a geliyorum. Sadece geçen sene gelememiştim. Davet edilince programımı ayarlayıp çok sevdiğim Rize’ye gelmek istedim. Beni buraya getiren sadece tahta otomobil yarışı değil, bizi seven ve güzel karşılayan insanlarımız ve buradaki atmosfer. Onlar ne kadar eğleniyorsa ben de onlar kadar eğleniyorum. Hep de yarışıyorum, önceki senelerde kazanmıştım, ama hep başkalarının arabasını almak zorunda kalıyorum. Burada parkur, viraj, her şey önemli ama en önemlisi de araba" şeklinde konuştu."Formulaz’da eğlenmek için yarışıyoruz"Motosiklet yarışlarının tahta araba yarışlarına oranla daha zor olduğunu dile getiren Sofuoğlu "Motosiklet yarışları daha profesyonel olduğu için her şey daha zor. Formulaz’da eğlenmek için yarışıyoruz. Rize’nin tadını çıkarmak istiyoruz. Ben ilerleyen zamanlarda da Formulaz’ın tüm Türkiye’Ye yayılmasını istiyorum. Ben bir Sakaryalı olarak Formulaz’ı Sakarya’da da görmek isterim. Ben Karadeniz’den gelen biri olarak burada yapılan organizasyonları da seviyorum. Sonuçta buradaki insanlarla da aynı duyguları yaşayabiliyorum. Beni buraya getiren, tahta arabalarla yarışmamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Red Bull da senelerdir Formulaz’a destek oluyor. Ben buradaki arkadaşlara da dedim. Bu konuyu büyütelim. Tüm Türkiye geneline yayalım. Kolay değil ancak Rize’deki organizasyonu bir kez gören inanıyorum ki destek çıkacaktır" ifadelerini kullandı.Saatte 70 km hıza kadar çıktılarHiçbir şekilde frenin, motorun ve demir bir parçanın kullanılmadığı tahta araçlar, bin 600 metreyi başarılı bir şekilde tamamlayarak bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Yokuşların da yardımıyla saatte 70 kilometre hıza kadar ulaşabilen araçlarda ayağa takılan sert lastikler fren işlevi gördü, 70 erkek ve 18 bayan yarışmacı birincilik için kapıştı.40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz’da en özgün tasarımı gerçekleştiren yarışmacı da ödüllendirildi. Red Bull Formulaz’ın 10. yılında ikinci kez kadınlara özel bir yarışma da yapıldı.

RİZE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN