Robotlar sağlık, eğitim ve askeri alanda iş başında: 2040

Robotlar sağlık, eğitim ve askeri alanda iş başında: 2040

Eğitimci-yazar Coşkun Bulut'un kaleme aldığı, pandeminin dünyada yeni başladığı günlerde yazılan; uzaktan eğitim, sosyal mesafeyi sağlayan bekçi robotlar gibi uygulamalarını çok sonradan yaşayarak gördüğümüz birçok tevafuk örneğiiçeren kitabı '2040' Haziran ayı itibariyle raflarda yerini aldı.

İhtiyacımızın hiç bitmeyeceği sektörler olan sağlık, eğitim ve savunma alanında çalışan 3 arkadaşın çocukluk hayallerini gerçekleştirerek robotları icat etmeleri ve bu ileri teknolojiyi hem yurtiçi hem de yurt dışındaki sorunları gidermede kullanmalarının sade ve içten bir dille işlendiği kitap okuyucusuyla buluştu.

'2040' kitabının yazarının aynı zamanda öğretmen olmasından da kaynaklı olarak kitapta; bilime özen, bilgi ve teknolojileri başkaları için de kullanmak, ülkeler arası dayanışma, saygılı iletişim dili, inançlı gençlerin mütevazi yaşamı ve içten ilişkiler kurmak, çalışmanın önemi gibi değerler işleniyor.

Yazar Coşkun Bulut, romanında bilim kurgu ile gerçeği harmanlıyor ve ileri teknoloji ile üretilmiş robotların hayatımızı nasıl iyileştirebileceğini gözler önüne seriyor. Yazarın aynı zamanda 'Şiir Dünyam' adlı bir şiir kitabı ve 'Dünyaya Açılan Kapı Türkiye' adlı bir kitabı daha bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN