Romanya'nın Suceava kenti pandemi nedeniyle karantinaya alındı

Romanya'nın Suceava kenti pandemi nedeniyle karantinaya alındı

Bugüne kadar 65 kişinin hayatını kaybettiği Romanya'da Suceava kenti ve çevresindeki 8 köyün karantina altına alındığı duyuruldu.

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan koronavirüs pandemisine karşı alınan önlemler artırılmaya devam ediyor.

Romanya İçişleri Bakanı Marcel Vela, Suceava şehri ve çevresinde bulunan 8 köyün koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındığını duyurdu. Vela, karantina süresinin nisan ayının ortasına kadar sürebileceğini belirtti. Romanya Sağlık Bakanı Nelu Tataru da salgınının nedeninin ise sürecin kötü yönetilmesi ve vatandaşların sosyal izolasyon kurallarına uymaması olduğunu ifade etti.

65 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Romanya’da toplamda 2 bin 109 koronavirüs vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle 65 kişi hayatını kaybetti. Toplam ölümlerin üçte birinin gerçekleştiği Suceava kentinde ise 593 koronavirüs vakası tespit edildi.

Yetkililer, enfekte olan 285 sağlık personelinin yarısından fazlasının da Suceava şehrinde olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN