Ruhani'den müzakere çıkışı: Yaptırımları kaldırın

Ruhani'den müzakere çıkışı: Yaptırımları kaldırın

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile müzakerelerin yeniden başlaması için "yaptırımları kaldırın" çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Fransa'daki G7 zirvesinde İran'la yeni bir nükleer anlaşma imzalama konusuna olumlu yaklaşımına Tahran yönetiminden yanıt geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Washington'a "yaptırımları kaldırarak ilk adımı atın" dedi.

Ruhani İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamalarında "İlk aşama yaptırımları kaldırmak. Yasa dışı, adaletsiz ve İran halkına karşı yanlış olan tüm yaptırımları kaldırmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

G7 zirvesinin ikinci gününde etkinliğin daha önce açıklanan planında olmasa da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetiyle Fransa'ya geldi. Trump bu ziyaretten haberdar edildiğini açıkladı. ABD Başkanı henüz "erken" olsa da Ruhani ile yeni bir anlaşma için "uygun şartlar oluşursa" masaya oturabileceğini söyledi.

Trump, P5+1 (BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülke ve Almanya) ileTahran arasında 2015 yılında imzalanan, İran'ın nükleer planını düzenleyen anlaşmadan 2018'de tek taraflı ayrılarak bu ülkeye uygulanan yaptırımları geri getirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN