Ruhani'den 'yaptırım' isyanı: Düşmanların üzerimizdeki baskısı çok ağır!

Ruhani'den 'yaptırım' isyanı: Düşmanların üzerimizdeki baskısı çok ağır!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, koronavirüs (corona virüs) ve ABD yaptırımları nedeniyle ülkesinin zor günler geçirdiğini belirterek adeta isyan etti: İtiraf etmeliyim ki düşmanların üzerimizdeki baskısı çok ağır. Koronavirüsün yanında yaptırımlara maruz kalıyoruz. Yaptırımların yanında çarpıtmalara maruz kalıyoruz. Çarpıtmaların yanında da tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz.

İran'ın Buşehr eyaletinde 3 petrokimya tesisinin açılış törenine video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, burada yaptığı konuşmada adeta isyan etti.

Ülke olarak çok zor günlerden geçtiklerini belirten Ruhani "İtiraf etmeliyim ki düşmanların üzerimizdeki baskısı çok ağır. Koronavirüsün yanında yaptırımlara maruz kalıyoruz. Yaptırımların yanında çarpıtmalara maruz kalıyoruz.

"TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"

Çarpıtmaların yanında da tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz. Tüm bunların yanında, yabancı basında halkın cesaretini kırmayı isteyen düşmanlarımız var." ifadelerini kullandı.

Ülkede son aylarda yaşanan döviz kurlarındaki artış ve dövizin temini ile ilgili yaşanan sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ruhani, ihtiyaç duyulan ürünlerin iç piyasadaki üretimini artırarak bu sorunu aşacaklarını söyledi.

"PETROKİMYA ÜRÜNLERİNİ ÇEVİREREK SATMAYI PLANLIYORUZ"

Ruhani ayrıca, ham petrol yerine işlenmiş petrolü ihraç etmeyi planladıklarını belirterek, "Petrol ve gazı ham olarak ihraç etmek yerine onları petrokimya ürünlerine çevirerek satmayı planlıyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN