Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve beraberindeki heyeti beklettiği ortaya çıktı... İşte diplomatik ayıbın görüntüleri

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Putin’in Türk heyetini kabul ettiği salona, “Osmanlı'yı 93 harbinde yenen Rus askeri heykeli” ve Erdoğan ile Putin’in görüştüğü odaya 1783'te Kırım'ı ilhak eden Büyük Katerina’nın heykelini koyarak “mesaj” vermeye kalkışan Rus diplomasisi son olarak daha büyük bir ayıba imza attı. Rus lider Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti 2 dakika beklettiği ortaya çıktı. Saygısız tutumu, Rus devlet televizyonu kronometre tutarak yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretine dair Rus devlet televizyonunda yayınlanan görüntüler Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik diplomatik nezaketsizliğini ortaya koydu. Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda bekletip kameralara kaydettirdiği ortaya çıktı. Söz konusu görüntüleri yayınlayan Rossiya 1, kanalı Erdoğan ve bakanların bekletildiği dakikaları ekranda kronometre ile gösterdi.

Saygısız tutumu Rus devlet televizyonu Rossiya 1 Türkiye’ye karşı propaganda malzemesi olarak ekrana getirdi.

GELECEK PARTİSİ: BU HAKARETE CEVAP VERİLMELİ

Rus devlet televizyonu Rossiya 1, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Moskova'da gerçekleştirilen İdlib zirvesi öncesi kapıda yaklaşık 2 dakika bekletilmesine ilişkin görüntülere muhalefet partilerinden tepki geldi.

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Dr. C. Kani Torun, Moskova'daki İdlib zirvesi öncesi Cumhurbaşkan Erdoğan ve beraberindeki heyetin yaklaşık 2 dakika bekletildiği ana ilişkin görüntülere tepki gösterdi. Torun, "Bu hakarete cevap olarak Rusya ile yapılan ve hepsi aleyhimize işleyen tüm ekonomik anlaşmalar gözden geçirilmelidir" dedi.

Görüntülere, Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Dr. C. Kani Torun, görüntülere tepki gösterdi. Torun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu hakarete cevap olarak Rusya ile yapılan ve hepsi aleyhimize işleyen tüm ekonomik anlaşmalar gözden geçirilmelidir" dedi.

Torun'un ifadeleri şöyle;

"Putin’in, Erdoğan ve heyetini 2 dakika ayakta bekletmesi diplomatik skandaldır. Bunun devlet televizyonundan yayınlanması ise Türk milletine hakarettir. Bu hakarete cevap olarak Rusya ile yapılan ve hepsi aleyhimize işleyen tüm ekonomik anlaşmalar gözden geçirilmelidir.

Nükleer santralda anlaşma dışı verilen 40 milyar doların üstündeki vergi ayrıcalığı hemen iptal edilmelidir. Gaz anlaşması revize edilmelidir. İhracatı büyük ölçüde petrole dayanan Rusya’nın petrol fiyatlarının 30$’ın altına indiği bir dönemde canını en çok ekonomi acıtır."

CHP: ZAMAN SAYACI KOYUP SERVİS ETMEK KASTEN HAKARETTİR

CHP Grup Başkanveli Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin, Putin tarafından kapıda bekletilmesine tepki gösterdi. Rusya'nın tavrına Twitter hesabından eleştiren Özel, "Ülkene gelen bir başka devlet başkanını kapıda bekletmek kabul edilemez nezaketsizlikte bir kusur olabilir. Ancak bunu 3 farklı kamera ile içeriden dışarıdan çekip, montajlayıp, zaman sayacı ekletip servis etmek alenen ve kasten hakarettir" dedi.