Rus savaş uçakları İdlib'de hastaneyi bombaladı

Rus savaş uçakları İdlib'de hastaneyi bombaladı

Rus savaş uçakları, öğle saatlerinde 50 bin sivile sağlık hizmeti veren Serce köyündeki İman Hastanesi'ni vurdu. Hastane tahliye edildiği için ölü veya yaralı olmazken, hastanenin tamamı kullanılamaz hale geldi.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi uçakları İdlib'in güneyindeki Keferruma, Kefer Battih, Semke, Tel Kresyan ve Reyyan köylerine hava saldırısı düzenledi.

HASTANEYİ BİLE VURDULAR

Rus savaş uçakları da İdlib'in Marratinnuman ve Serakib ilçesiyle, Dadih, Serce, Mardibse, Bebbila, Marand köylerine hava saldırısı düzenlerken, Halep'in Raşidin ve Mansura bölgesine ve Han Tuman, Zitan, Halsa, Kefer Hamra köylerini de bombaladı.

20-01/26/ana-manset-2-1580052890.jpg

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rus savaş uçakları, öğle saatlerinde yaklaşık 50 bin sivile sağlık hizmeti veren Serce köyündeki İman Hastanesi'ni vurdu.

20-01/26/ana-manset-2-1580052909.jpg

ÖLÜ VE YARALI YOK AMA...

Saldırı öncesinde hastane tahliye edildiği için ölü veya yaralının olmadığı ancak hastanenin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. 

20-01/26/ana-manset-2-1580052924.jpg

Beşşar Esad rejimi askeri ile İran destekli gruplardan oluşan rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 3 günde 6 bin 200 aileden oluşan 31 bin 600 sivil daha yerinden edilmişti.

İDLİB/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN