Rusya, ABD aleyhine yanlış koronavirüs bilgileri yayıyor

Rusya, ABD aleyhine yanlış koronavirüs bilgileri yayıyor

Rusya'nın kasım ayında yapılacak ABD seçimlerini etkilemek için İngilizce sitelerde koronavirüsle ilgili gerçek dışı bilgiler yaydığı iddia edildi.

Rusya'nın, ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında bazı İngilizce sitelerden yanlış bilgi yaydığı iddia edildi.

Associated Press'te yer alan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, Rusya istihbaratına bağlı kişilerin, Amerikan ve Batı kamuoyunda Kovid-19 salgını hakkında yanlış bilgi yaymaya çalıştığı savunuldu.

ASKERİ İSTİHBARATLA BAĞLANTISI TESPİT EDİLDİ

Haberde, ABD'li yetkililerin, söz konusu faaliyetlere yönelik Moskova'da "GRU" olarak bilinen askeri istihbarat servisine bağlı üst düzey 2 isim arasında bağ tespit ettiklerine inandıkları kaydedildi.

Bu kişilerin etkisine açık "InforRos" ve "One World" gibi İngilizce sitelerde, mayıs ve temmuz ayları arasında Kovid-19 salgını hakkında Rusya'yı övmek ve ABD'yi küçük düşürmek amacıyla yaklaşık 150 makalenin yayımlandığı ifade edildi.

GİZLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Haberde, yetkililerin, bu bilgilerin daha önce "gizli" statüsünde bulunduğu, ancak gizlilik derecesinin düşürülmesiyle kamuoyunun bilgisine getirilmede sakınca görülmediğini söylediği aktarıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'un ise ABD tarafının iddialarını "komplo teorisi" şeklinde niteleyerek reddettiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN