Rusya: Geliştirdiğimiz koronavirüs aşısı virüse karşı bağışıklık oluşturdu

Rusya: Geliştirdiğimiz koronavirüs aşısı virüse karşı bağışıklık oluşturdu

Rus bilim insanları tarafından geliştirilen üç koronavirüs aşı prototipi, yapılan testler sonucunda virüse karşı bağışıklığın oluşumunda etkinlik gösterdi.

Rusya Devlet Bilimsel Araştırmalar Merkezi (Vektör) Direktörü Rinat Maksutov, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının üç prototipinin başarıyla test edildiğini söyledi.

Sputnik’e konuşan Maksutov, "Bunlar elde edilen sonuçlar açısından en gelişmiş ilaçlardır" dedi.

Maksutov, 100'den fazla uzmanın çalıştığı merkezde birkaç grubun yeni nesil aşılar üzerinde çalıştığını belirterek, "En önemli şey, aşılananlarda hastalığa karşı koruma sağlamaktır. Bu korumayı oluşturabilecek güvenli bir ilaç oluşturmak en büyük zorluktur" ifadelerini kullandı.

Daha önce, Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ‘Vektör’ merkezini Kovid-19 aşısı geliştiren öncü merkezlerden biri olarak nitelendirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN