Rusya ile Çin, Ay'a ortak uzay istasyonu kuruyor

Rusya ile Çin, Ay'a ortak uzay istasyonu kuruyor

Rusya Federal Uzay Ajansı, Çin ile Ay’da ortak uzay istasyonu kurulması yönünde mutabakata vardıklarını duyurdu.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamada, Çin ile Ay’da ortak uzay istasyonu kurulması yönünde Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) ile anlaşma imzalandığı duyuruldu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Roscosmos Genel Müdürü Dmitry Rogozin ile Çin’in başkenti Pekin’de bulunan CNSA Başkanı Zhang Kejian arasında video konferans yoluyla imzalanan anlaşmaya göre, Ay’ın keşfi, kullanımı, ay gözlemleri ve temel araştırmalar konusunda çok yönlü çalışmalar yapılacak.

uzayu.jpg

Anlaşmada ayrıca, Ay’da kurulacak olan uzay istasyonunda uzun vadeli olmak üzere insansız çalışmaların da dahil olduğu deneylerin yapılacağı ifade edildi.

Yetkililer, Rusya ve Çin’in uzay araştırmaları konusunda günümüze kadar birçok ortak çalışmalar yaptığı hatırlatarak, “Roscosmos ile CNSA arasındaki iş birliği, bilimsel araştırma etkileşimini güçlendirmek ve uzayı tüm insanlığın çıkarları için barışçıl amaçlarla kullanmaya katkı sağlayacaktır” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN