Rusya: S-400’ler ile F-35'ler arasında uyumluluk sorunu yok

Rusya: S-400’ler ile F-35'ler arasında uyumluluk sorunu yok

Rus S-400 hava savunma sistemleri ile ABD yapımı F-35 avcı uçakları arasında olası uyumluluk konusunu yorumlayan Rus uzman Denisentsev, Washington’un S-400’ler üzerinden F-35’ler hakkında bilgi alınabileceği yönündeki kaygılarının tamamen yersiz olduğunu belirtti.

Rusya Analiz, Strateji ve Teknoloji Merkezi uzmanı Sergey Denisentsev, Rus S-400 hava savunma sistemleri ile ABD yapımı F-35 avcı uçakları arasındaki uyumluluğun gerçekten de var olup olmadığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Denisentsev, Washington’un S-400’ler üzerinden F-35’ler hakkında bilgi alınabileceği yönündeki kaygılarının tamamen yersiz olduğunu ifade etti.

“S-400 İLE F-35 ARASINDA UYUMLULUK SORUNU YOK”

Sputnik’’in haberine göre; Rus uzman, “S-400’ler ile F-35 avcı uçakları arasındaki teknik uyumluluk konusunun tamamen saçma olduğu düşüncesindeyim. Aslında bu iki silah sistemi arasındaki teknik uyumluluk ile ilgili ciddi herhangi bir sorun yok. Amerikalıların S-400’lerin F-35 avcı uçakları hakkında bilgi almak için kullanılabileceği yönündeki kaygıları da ancak şaşkınlık yaratabilir. Bu konu, Türkiye'yi F-35 geliştirme programından çıkarmak için Amerikalıların sıradaki uydurmasıdır” diye konuştu.

“ABD’DEN YENİ TALEPLER GELEBİLİR”

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Ankara’nın ‘ABD’nin teknik anlamda S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu konusundaki herhangi bir kaygısını ele almaya hazır olduğu’ yönündeki açıklamasını dile getiren Denisentsev, “Türk yetkililerinin teknik uyumluluk ile ilgili durumu çözüme kavuşturmaya hazır olduklarına dair açıklamasından sonra Amerikalılardan yeni talepler gelme olasılığı bana hiç de uzak gelmiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN