Rusya: Türk gözlem noktaları ile terörist tahkimatları birleşti

Rusya: Türk gözlem noktaları ile terörist tahkimatları birleşti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, İdlib’deki ‘terörist’ tahkimatlarının Türk gözlem noktalarıyla birleştiğini, bunun Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’ne her gün saldırı yapılmasına yol açtığını ileri sürdü.

Suriye'de gerilim her geçen gün tırmanıyor... Türk halkı İdlib'den gelen şehit haberleriyle sarsılırken, Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin İdlib bölgesindeki asker sayısını artırarak uluslararası hukuku ihlâl ettiğini öne sürdü. Açıklamanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Moskova'da İdlib’de yaşanan son gelişmeleri masaya yatırmak üzere bir araya gelmesinden önce yapılması da dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin İdlib’de askerden arındırılmış bölge oluşturmayı öngören anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmede başarısız olduğunu belirtti.

Reuters’ın Ria Novosti haber ajansından aktardığına göre; bakanlık sözcüsü, İdlib’deki ‘terörist’ tahkimatlarının Türk gözlem noktalarıyla birleştiğini öne sürerek, bunun Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’ne her gün saldırı yapılmasına yol açtığını iddia etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN