Rusya Türkiye uçuşlarını kısıtladı, tam 1,5 ay sürecek

Rusya Türkiye uçuşlarını kısıtladı, tam 1,5 ay sürecek

Rusya'nın, Türkiye'ye uçuşları ile ilgili ilk kez resmi açıklama geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı, Türkiye'ye yapılacak normal ve charter uçuşları 1,5 ay sınırlandırıldığını açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye'ye uçuşlarının sınırlandırıldığını söyledi. Kovid-19 salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını belirten Golikova, "Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi" dedi.

AKKUYU UÇUŞLARI KONACAK

İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, "Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak" diye konuştu.

Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini belirtti. 

Bloomberg'in haberine göre, ülke aynı dönemde Tanzanya'ya olan uçuşlar da askıya alındı.

NE OLMUŞTU?

12 Nisan'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Rusya'dan Türkiye'ye yapılan uçak seferlerinden herhangi bir değişiklik olmadığını duyurmuştu. 

SHGM'nin Twitter'dan yaptığı duyuruda, son zamanlarda Rusya basın yayın organları ve sosyal medya kanallarında, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin durdurulduğu, Türkiye'ye girişlerde Rusya vatandaşlarından özel PCR testi isteneceği minvalinde haber ve yayınlara yer verildiği belirtilmişti. 

Konuyla ilgili Rusya makamlarıyla yapılan görüşmeler neticesinde uçuşların durdurulması yönünde herhangi resmi karar olmadığına işaret edilen duyuruda, haberlerin asılsız olduğu bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN