Rusya ve Esad rejiminden Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Rusya ve Esad rejiminden Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Türkiye ile Libya arasında imzalanan 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın ardından Doğu Akdeniz'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Başta Yunanistan olmak üzere Libya ile imzalanan anlaşmaya peş peşe tepkiler gelirken, Rusya ile Esad rejiminden 'zamanlaması manidar' dedirtecek hamle geldi. Rusya ile rejime ait deniz kuvvetleri, Doğu Akdeniz'de ortak askeri tatbikat başlattı.

Rusya ile Esad rejimine ait deniz kuvvetleri Doğu Akdeniz'de ortak askeri tatbikat başlattı.

Tatbikat komutanı Amiral Aleksandr Yuldaşyev Rus basınına yaptığı açıklamada, tatbikata Rus savaş gemileri, Hmeymim üssünden savaş uçakları, hücumbotlar, Suriye tarafından ise mayın tarama gemilerinin katıldığını belirtti.

TATBİKAT SÜRESİ BELLİ DEĞİL

Denizde top atışları ve ortak manevra çalışmaları yapılacağını kaydeden Yuldaşyev, yasa dışı silahlı gruplar ve insansız hava araçları ile mücadele konularında çalışmalar yapılacağını aktardı.

Tatbikata katılan personel, gemi ve uçakların sayısı ile tatbikatın süresi hakkında bilgi verilmedi.

Suriye’deki Tartus deniz üssü ve Hmeymim hava üssünde 2015’ten bu yana Rus savaş gemisi ve uçakları bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım'da 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' imzalanmıştı.

Brüksel'de bir araya gelen AB'ye üye 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının üzerinde uzlaşmaya vardığı ortak bildirgede, Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat muhtırasının 'üçüncü ülkelerin egemen haklarını ihlal ettiği' iddia edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN