Rusya, Venezuela'ya 20 bin koronavirüs test kiti gönderdi

Rusya, Venezuela'ya 20 bin koronavirüs test kiti gönderdi

Rusya, Venezuela'ya 20 bin koronavirüs test kiti gönderdi. Venezuela'da şimdiye kadar virüs nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'nın Venezüella Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre Moskova, sağlık alanındaki teknik işbirliği kapsamında Caracas'a 20 bin Kovid-19 testi gönderdi.

Elçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Büyükelçi Sergey Melik-Bagdasarov'un Venezüella Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle Rusya'dan gelen ikinci parti yardımı karşıladığı anların görüntülerine de yer verildi.

"YARDIM SÜRDÜRÜLECEK"

Melik-Bagdasarov, Venezüella'da Kovid-19 yayılımının hükümetin kontrolü altında olduğunu ve Rusya'nın Latin Amerika ülkesine yardımlarını sürdüreceğini ifade etti.

Rusya, 10 bin Kovid-19 testinden oluşan ilk parti yardımı 24 Mart'ta göndermişti.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Salgın nedeniyle Venezüella’da şimdiye kadar dokuz kişi yaşamını yitirdi, ülkedeki vaka sayısı da 167’ye ulaştı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro ülke genelinde karantina ilan ederken, sınırlar da kapatıldı. Venezüella hem yaptırımlar hem de sallantıda olan ekonomi nedeniyle gıda ve ilaç sıkıntısı yaşıyor.

Birleşmiş Milletler (BM), koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Venezüella’ya bugün 90 ton insani yardım malzemesi göndermişti. Bu, BM’nin salgının başından bu yana ülkeye yaptığı ilk yardım olmuştu.

Venezüella, daha önce de salgın nedeniyle 2001'den bu yana ilk kez IMF'e başvurarak 5 milyar dolar talep etmiş ancak olumsuz yanıt almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN