Rusya'dan Barış Pınarı açıklaması: Çok ciddi endişeye neden oluyor

Rusya'dan Barış Pınarı açıklaması: Çok ciddi endişeye neden oluyor

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Türkiye-Suriye sınır hattındaki operasyonun çok ciddi endişeye sebep verdiğinin savunulduğu açıklamada "Teröristlerle mücadele ve Türkiye'nin güvenliğini sağlama ihtiyacından şüphemiz yok" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Suriye sınır hattındaki operasyonun çok ciddi endişeye sebep verdiği savunuldu.

Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrarsızlığı önlemenin önemli olduğu belirtilen açıklamada, tüm taraflara, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstererek adımlar atılması çağrısında bulunuldu.

"DİYALOG İÇİN TEŞVİKE HAZIRIRIZ"

Açıklamada, "Teröristlerle mücadele ve Türkiye'nin güvenliğini sağlama ihtiyacından şüphemiz yok." ifadesi kullanıldı.

Şam yönetimi ve terör örgütü PKK/YPG arasında diyalog kurulması ile barış ve istikrarın sağlanabileceği iddiasında bulunulan açıklamada, Moskova'nın bölge ülkeleri arasında ilişkileri normalleştirme ve diyaloğu teşvik etmeye hazır olduğu kaydedildi.

MOSKOVA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN