Rusya'dan Hafter'e yine destek: Suriye'den yeni savaşçılar gönderdi

Rusya'dan Hafter'e yine destek: Suriye'den yeni savaşçılar gönderdi

Rusya, Libya'da silahlı güçlerin lideri Hafter'e yine destek verdi. Moskova yönetimi, Esad rejimi kontrolündeki başkent Şam'da yaşayan 150 kişiyi, para karşılığında savaşmaları için Libya'ya gönderdi. Rejim yanlısı paralı savaşçılar, Hafter safına katılmadan önce Rusya'nın Lazkiye'deki Hmeymim Askeri Havaalanı'na götürüldü.

Rusya, Suriye'de Beşşar Esad rejimi kontrolündeki başkent Şam'da yaşayan 150 kişiyi, para karşılığında savaşmaları için Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in saflarına gönderdi.

HER SAVAŞCIYA AYLIK 1500 DOLAR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Rusya, başkent Şam'ın Zakiye ve Kisve bölgelerinden rejimle iş birliği yapan kişiler aracılığıyla anlaştığı 150 Suriyeliyi aylık 1000-1500'er dolar karşılığında savaşmaları için Libya'ya gönderdi.

LAZKİYE'DEN SEVK EDİLDİLER

Rejim yanlısı paralı savaşçılar, Hafter safına katılmadan önce Rusya'nın Lazkiye'deki Hmeymim Askeri Havaalanı'na götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Rusya, yaklaşık 10 gün önce Suriye'nin orta kesimindeki Humus ilinden 600, mayıs başlarında ise Suriye'nin farklı bölgelerinden birkaç yüz paralı savaşçıyı Libya'ya göndermişti.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter saflarında Rus paralı askerler, Sudan'dan getirilen 'Cancavid' milisleri ve Çadlı silahlı isyancılar gibi çok sayıda yabancı savaşçı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN