Rusya'dan Türkiye'ye suçlama

Rusya'dan Türkiye'ye suçlama

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin İdlib'e asker göndermesinin bölgedeki durumu kötüleştirdiğini iddia etti.

Rusya, İdlib'de tırmanan gerilim konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırıyor. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İdlib'e son günlerde yaptığı askeri yığınak eleştirildi. Açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırından silah, cephanelik ve asker sevkıyatı İdlib'deki durumu çok daha kötü hale getiriyor" denildi.

"TÜRKİYE, MUHALİFLERLE TERÖRİSTLERİ AYRIŞTIRMADA BAŞARISIZ OLDU"

Bakanlık, Türkiye'nin Soçi Mutabakatı kapsamında taahhüt ettiği şekilde ılımlı muhaliflerle teröristleri ayrıştırmakta başarısız olduğunu belirtti. Açıklamada, İdlib'deki son gerilimin, 'teröristlerin saldırılarının Suriye ordusunu yanıt vermek zorunda bırakmasından' kaynaklandığı belirtildi.

"SINIRA GÖÇ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL"

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinden çok sayıda göçmenin Türkiye sınırına gitmekte olduğuna dair haberlerin de 'doğu olmadığı' yorumu yaptı. Açıklamada, İdlib'deki sivillerin büyük çoğunluğunun sorunlu bölgelerden güvenli biçimde çıktığı ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeye gittiği belirtildi.

Son oalrak, "Rusya ve Türkiye'nin, koordine edilmeyen ve aceleci kararlardan kaçınarak, Suriye'deki misyonlarını başarıyla tamamlayacağına inanıyoruz" denildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN