Numan Kurtulmuş'tan sağduyu çağrısı!

Numan Kurtulmuş'tan sağduyu çağrısı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısında terörü protesto gösterilerinde yaşanan olayları değerlendirdi, sağduyu çağrısı yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un açıklamaları:

Çatışmasızlığı sona erdiren PKK'nın kendisidir

Ne tek başına iktidar ne iktidar koltuğu ne bir saniyelik iktidar bile bir insanın canından daha değerli değildir. Bunu bilen, buna inanan insanlar olarak terörün sona ermesi için bütün gayretimizle mücadele ettik ama maalesef bu ortamı yeniden dirilten, çatışmayı yeniden başlatan ne hükümetin iradesidir ne de devletin iradesidir. Bu çatışmasızlığı sona erdiren bizatihi terör örgütünün kendisidir, terör örgütlerinin kendileridir, o terör örgütlerine emir veren kumanda merkezleridir.

Medyaya yönelik saldırılara kınama

Maalesef son günlerde bazı basın organlarına yapılan son derece çirkin saldırıların varlığı hepimizi rahatsız ediyor. Hükümet olarak bunları telin ediyoruz, bu olayların arkasındaki güçleri de kınadığımızı ifade ediyoruz.

Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz.

Hepimiz uyanık olalım, ne Türk Kürtsüz ne Kürt Türksüz

Hepimiz uyanık olalım. Bu memlekette Türk'ün de Kürt'ün de Alevi'nin de Sünni'nin de birlikte yaşamak, bu toprakları birlikte vatan kılmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Ne Türk Kürt'e düşman olarak ne Kürt Türk'e düşman olarak bu toprakları kendisine vatan kılamaz. Biz, hep beraber birlikte, barış içinde kardeşliğimizi, komşuluğumuzu, akrabalığımızı, dostluğumuzu koruyarak yolumuza devam edeceğiz.

HDP binalarına yönelik saldırılar

Herhangi bir siyasi partinin mensuplarını, herhangi bir siyasi partinin yapmış olduğu işleri benimsemiyor olabiliriz. Bunlara tepki koyabiliriz. Teröre karşı tepkimizi her halükarda demokratik usuller içinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ama bunları yaparken demokrasinin önemli unsurlarından bir diğeri olan siyasi partilere zarar vermek, halktan oy alarak parlamentoya gelmiş olan, parlamentoda temsilcisi bulunan partilere zarar vermek ya da başka siyasi partilere zarar vermek kabul edilebilecek şeyler değildir.

Mücadele 1990'la dönmeden yürütülecek

Kanunsuz eylem yapanların, teröre bulaşanların, teröre destek olanların karşısına sivil halkımız değil... Onların cezasını verecek, onların hakkından gelecek olan silahlı kuvvetlerdir, emniyet kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Bir ülkede demokrasi kuralları içerisinde hiçbir şekilde demokratik kurallardan vazgeçmeden, birilerinin söylediği gibi asla 1990'lara geri dönmeden, demokrasi ile güvenlik dengesini çok iyi bir şekilde dengeleyip, inşallah bu işi en kısa zamanda bitireceğiz.

Dağlıca saldırısı

Dağlıca ile ilgili Silahlı Kuvvetlerimiz bünyesinde bir soruşturma şu anda yapılıyor. Olayın tam net olarak nasıl cereyan ettiğiyle ilgili. Önümüzdeki günlerde, belki önümüzdeki saatlerde bu rapor da kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HDP'ye yönelik saldırılarda AK Parti'ye suçlama

HDP binalarına yapılan saldırılarda AK Parti'nin yönlendirici olduğu, hükümetin yönlendirici olduğu sözleri külliyen yalandır, bunları hiç söylenmemiş söz olarak kabul ediyorum, doğrunun tahrif edilmesidir. Tam tersine büyük bir titizlikle 'aman dikkat edin, siyasi partilere saldırı olmasın' diye bütün gücümüzle olayları teskin etmeye çalışıyoruz. Güvenlik kuvvetlerimiz HDP binalarına yapılan saldırıları önlemek için de elinden gelen gayreti sarf ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN