Şaban Vatan'dan Rabia Naz isyanı: İnsanlık utanmadın çocuk canı ardındaki vicdansızlıktan

Şaban Vatan'dan Rabia Naz isyanı: İnsanlık utanmadın çocuk canı ardındaki vicdansızlıktan

Kadın dernekleri tarafından düzenlenen eyleme katılan Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aydınlatılamamasına isyan etti: Toprak utandı. İnsanlık utanmadın çocuk canı ardındaki vicdansızlıktan.

Giresun’da 2018 yılında 11 yaşında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden 3 yıl geçti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, kadın derneklerinin 46 ilde eylem yaparak kızının sesi olduklarını söyledi.  

Kızının ölüm yıldönümünde eylem düzenleyen Şaban Vatan, mücadelesinde kadınların her zaman destek verdiğini ifade ederek, kızının ölüm anına nasıl tanık olduğunu anlattı.  

Rabia Naz’ı bulduğu yerde kan izi ya da bir kaza belirtisi olmadığını ifade eden Vatan, “Giresun Emniyeti utanmadı, o dönemin valisi utanmadı, Cumhuriyet başsavcısı utanmadı" ifadeleriyle cinayetin aydınlatılamamasına isyan etti.   

Eylemdeki konuşmasını Twitter üzerinden paylaşan Vatan, "Toprak utandı. İnsanlık utanmadın çocuk canı ardındaki vicdansızlıktan" ifadelerini kullandı. 

 

 

“KIZIMIN HESABINI SORACAĞIM” 

Vatan, sosyal medya hesabı üzerinden 17.30’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek eyleme katılacağını duyurmuştu.  

“Rabia Naz’ımızın ölümünün ardından 1095 gün geçti” diyen Şaban Vatan, paylaştığı videoda şunları söylemişti:  

“Rabia Naz’ımızın hesabını hepsine soracağım. İlahi adalet tüm ülke tanık oldu; kimler neler yaşadı gördük ve göreceğiz. Bakalım bu olaylardan neler çıkacak? Bizim hayatımızı zindan ettiler; onların da hayatı zindan olacak. Benim henüz 11 yaşımdaki evladımı ayağı parçalanmış bir halde buraya bıraktılar ve utanmadılar. Neden korkuluyor? Hala anlamış değilim. Hangi makamlar hangi mevkiler olursa olsun herkes hesap vermek zorundandır.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN