Safer ayı ne zaman bitecek? İşte Safer ayının son çarşambası okunacak dualar

Safer ayı ne zaman bitecek? İşte Safer ayının son çarşambası okunacak dualar

Muharrem ayının arkasından başlayan Safer ayının son çarşamba gecesinin ne zaman idrak edileceğine dair bilgiler Diyanet tarafından paylaşıldı. Peki safer ayı ne zaman bitecek? İşte Safer ayının son çarşambasında okunacak dualar ve ibadetler…

Okunan duaların kabul olduğu safer ayının son çarşambası ibadetlerle geçecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı açıklamada, ‘2020 Safer ayı ne zaman bitecek? Son çarşambası ne zaman? Yapılacak ibadetler ve okunacak dualar neler?’ gibi sorulara yanıt verdi…

SAFER AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

18 Eylül 2020’den beri idrak edilen Safer ayı, Hicri aylardandır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 dini günler takviminde paylaşılan bilgilere göre; safer ayının bitişi de 17 Ekim’e denk geliyor.

SON ÇARŞAMBA GÜNÜ NE ZAMAN?

Bu bilgilere bakıldığında safer ayının son çarşambası da 14 Ekim 2020'de idrak ediliyor.

YAPILACAK İBADETLER NELER?

Safer ayına özel bir dua ya da ibadet bulunmuyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in, yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılabilir. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan muhafaza olunmak adına günahlara tevbe edilmeli, çok fazla istiğfar edilmeli, kaza namazı kılmalıdır. Bunların dışında sadaka vermek ve salavatlar getirmek önemlidir.

safer-ayi-ne-zaman-bitecek-diyanet-safer-ayinin-son-carsambasi-icin-tarih-verdii.jpeg

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: ‘Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır.’ (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

OKUNACAK DUALAR

Safer ayının son çarşamba gecesi akşam namazından sonra 1 senelik belalardan korunmak için okunacak dualar ve adetleri sırasıyla şu şekildedir:

12 KERE : FATİHA SURESİ

- Bismillahirrahmanirrahim Elhamdulillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în İhdinessirâtal mustakîm Sirâtallezine en'amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn (Âmin)

100 KERE : Lâ havle velâ guvvete illabillahil aliyyil azîm.

100 KERE : Bismillahillezi lêyedurru measmihi şeyün filardi velâfissemâi vehüvessemîul alim.

100 KERE : Bismillahirrahmanirrahim

27 KERE : KADİR (KADR) SURESİ

- Bismillahirrahmanirrahim. İnnâ enzelnâhü fî leyletil gadr. Vemâ edrâkemâ leyletül gadr.Leyletül gadri hayrummin elfişehr. Tenezzelül melâiketü verruhu fihâ biizni rabbihimmin külliemr. Selamun hiye hatte metleîl fecr.

100 KERE : Sûbbûhun gûddüsün

100 KERE : Ya Hâlıg (H harfi noktasız H değildir. Üzerinde nokta vardır. Yani H harfini gırtlaktan çıkartmak gerekiyor!)

EN SONUNDA İSE ŞU SALEVAT-I ŞERİFE OKUNUR : Allahümme Salli Alâ Seyyidina Muhammedinnebiyyilümmiyyi veale âlihi vesahbihi vesellim teslimê.

Allah kabul eylesin! Amin...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN