Sağlık Bakanlığı koronavirüs Türkiye son durum | 9 Nisan Türkiye corona virüs vaka ve ölü sayısı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Türkiye son durum | 9 Nisan Türkiye corona virüs vaka ve ölü sayısı

Sağlık Bakanlığı, corona virüs kaynaklı vaka ve ölü sayısını açıklamaya devam ediyor. Son verilere göre, 24 saat içinde 4 bin 56 yeni vaka tespit edildi. Peki, Türkiye’de corona virüs (Kovid-19) vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Peki Sağlık Bakanlığı 10 Nisan koronavirüs Türkiye son durumu nedir? İşte vaka ve ölüm sayısı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 296 hastanın daha şifa bulduğunu ve bu rakamlarla taburcu olan hasta sayısının 2 bin 142’ye ulaştığının altını çizdi. Peki, 9 Nisan Türkiye corona virüsü vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte koronavirüs Türkiye son durumu…

9 NİSAN TÜRKİYE CORONA VİRÜSÜ VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Sağlık Bakanlığı resmi sitesi https://covid19.saglik.gov.tr/ de yayımlanan Türkiye günlük koronavirüs tablosuna göre, son 24 saat içinde 28 bin 578 test yapıldı ve 4 bin yeni vaka tespit edildi.

Koronavirüs kaynaklı vefat sayısı 96 olurken, 296 hasta sağlığına kavuştu.

10 NİSAN TÜRKİYE KORONAVİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYISI BELLİ OLDU MU?

10 Nisan Cuma günü için Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı akşam saatlerinde açıklanacak. Detaylar karar.com’da yer alacak…

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞI KORONAVİRÜS TÜRKİYE SON DURUM

Türkiye’de bugüne kadar yapılan test sayısı 276 bin 338’e ulaştı, son eklenen rakamlarla birlikte, toplam vaka sayısı 42 bin 282 oldu.

Kovid-19 nedeniyle toplamda 908 kişi yaşamını yitirirken, iyileşen hasta sayısı ise toplamda 2 bin 142’ye yükseldi.

Bugüne kadar bin 552 kişi yoğun bakımda tedavi gördü, bin 17 hastaya da entübasyon uygulandı.

KORONAVİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI

Türkiye’de tespit edilen vakaların yaklaşık yüzde 60'ı İstanbul'da kaydedildi. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar Kovid-19 salgınına karşı önlemler konusunda uyarılmaya şehirdeki en tehlikeli bölgeler de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) haritasıyla belli oldu.

İstanbul'un Avrupa yakasındaki en tehlikeli yerleşim alanları; Küçükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Güngören, Zeytinburnu, Beşiktaş, Şişli Beyoğlu.

Elde edilen bilgilere göre Anadolu yakasındaki en tehlikeli ilçeler ise; Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe.

İstanbul, Ankara ve İzmir en tehlikeli iller olarak belirlenirken, Ankara’da yaşayan vatandaşların İstanbul ve İzmir’de yaşayan vatandaşlara göre kurallara daha çok uyduğu görüldü.

Yapılan çalışmaya göre, Ankara'daki en tehlikeli yerleşim alanları ise, Kızılay, Çankaya, Cebeci, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle ve Etimesgut olarak tespit edildi.

En riskli şehirlerarasında yer İzmir de ise, özellikle Karşıyaka olmak üzere birçok yerde koronavirüs önlemlerine uyulmadığı dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte, İzmir’de en tehlikeli yerleşim yerleri, Konak, Bozyaka, Çiğli, Karabağlar, Menemen ve Karşıyaka oldu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN