Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman 2020? Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman 2020? Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre 3 bin sözleşmeli sağlık personeli, 250 daimi işçi alınacağını duyurdu. İşte detaylar...

'Sağlık Bakanlığı 3 bin 250 personel alımı ne zaman?', 'Yeni sağlık personeli kadrosu başvurusu nasıl yapılır?', 'Sağlık Bakanlığı ÖSYM kılavuzu yayınlandı mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere 3 bin 250 personel alımı yapılacağını bildirdi. Yapılan açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ve İŞKUR sürekli işçi alımı ilanı için araştırmalar başladı. Detaylar haberimizde...

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 3 bin sözleşmeli sağlık çalışanının, 250 sürekli personelin istihdam edileceğinin duyurulması ardından gözler ÖSYM ve İŞKUR'a çevrildi. Personel alımıyla ilgili yazılı bilgilendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personeli alımı için Bakanlığın, ÖSYM'nin ve İŞKUR'un internet sitelerinin takip edilmesini istedi.

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 3 bin sözleşmesi sağlık personeli alımı yapılacağını belirtti.

İŞKUR DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN

PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI 

Alımların 2 bin 302'sinin hemşire ve 606'sının sağlık teknikeri, kalanının ise ebe, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve sosyal çalışmacı unvanlarında olacağını aktaran Koca, tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandıktan sonra adayların tercihlerini 16-22 Haziran 2020 tarihlerinde yapabileceğini kaydetti.

BAŞVURULAR İŞKUR'UN SİTESİNDEN YAPILACAK

Ayrıca 108'i temizlik hizmetleri, 113'ü bakım ve onarım hizmetleri ve 29'u koruma ve güvenlik hizmetlerinde görev yapmak üzere 250 sürekli işçi alımı yapılacağını duyuran Koca, şunları kaydetti:

"İşçi alım duyurusu için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İŞKUR internet sitelerini takip ediniz. Yeni atamaların, salgınla daha etkili mücadele etmemize ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun."

İŞKUR İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜCRETSİZ ULAŞIM BAŞVURU EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN