Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları 2020 belli oldu! KPSS yerleştirme sonuçları

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları 2020 belli oldu! KPSS yerleştirme sonuçları

Sağlık Bakanlığı daha önce duyurulduğu üzere kadroya yeni sağlık personelleri alma çalışmalarını sürdürüyor. Ölümcül corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle artan personel ihtiyacı, KPSS'ye gerekli şartları sağlayan doktorlar ile sağlanacak. Buna göre martın son haftasında tercihleri alınan KPSS 2020/5 yerleştirme sonuçları, adayların erişimine açıldı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları 2020 nasıl öğrenilir? Sağlık Bakanlığı KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? İşte KPSS yerleştirme sonuçları...

Son yüzyılın en büyük küresel felaketi olan corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle ülkemizde hastanelerde artan yoğunluğun ardından Sağlık bakanı Fahrettin Koca, yeni sağlık çalışanlarının kadroya alınacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'na 26 Mart 2020-1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılan tercihlerin sonuçları bugün açıklandı. Peki, "Sağlık Bakanlığı KPSS yerleştirme sonuçları nereden öğrenilir?", "Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları 2020 belli oldu mu?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS PERSONEL ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 6 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 15.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayacaktır.

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Sağlık Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme sonuçları ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki 'Genel Amaçlı Dilekçe' örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için dilekçeye, ÖSYM'nin TC Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına 5 TL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN