2 Yemek Kaşığı İçin Bütün Ağrılarınız Kesilsin! Ünlü Profesör Sofralarımızın Baş Tacıyla İlgili Basit Tarifi Açıkladı

2 Yemek Kaşığı İçin Bütün Ağrılarınız Kesilsin! Ünlü Profesör Sofralarımızın Baş Tacıyla İlgili Basit Tarifi Açıkladı

Doğal yollarla ağrılarını gidermek isteyenlere müthiş bir haberimiz var. Tıp her gün ilerliyor ama, hastalar için sunduğu çözümler genelde kimyasal maddeler içeriyor ve bazı insanlar bunları tüketmekten imtina ediyor. Ama hemen hemen hepimizin evinde bulunan o bitki bütün bildiklerimizi altüst etti. İşte o araştırmanın sonucu...

Ağrı kesici ilaçlar rahatlama sağlar ve çoğumuz diz çöküp onlara teşekkür ettiğimiz zamanlar olmuştur. Dayanılmaz ağrılara karşı içtiğimiz ağrı kesici ilaçlar ağrılarımızı kesse de, çoğu ilacın yan etkileri var. Öyle ki güvenerek eczaneden aldığımız ağrı kesiciler; kalp sorunlarına, mide kanamasına ve böbrek hasarına neden olabiliyor. Ancak tüm kronik ağrı ve sızılarla birçok insan bu ilaçları düzenli olarak aşırı kullanmaktan kendini alamaz. Prof. Dr. Muhammed Keskin, twitterda en etkili doğal ağrı kesicinin tarifini verdi görenler hayretler içinde kaldı.

Keşke yiyebileceğiniz lezzetli bir ağrı kesici olsaydı size de iyi gelirdi. Evet, tahmin ettiniz. Böyle bir şey var; küçük ve yeşildir ve raftan alınabilir. Sözünü ettiğimiz zeytinler ve yağları. Sadece yararlı yan etkileri olan, ağrı kesici bir ilaç gibi davranan oleocanthal adlı bir madde içerir. Oleocanthal adı verilen bileşik, prostaglandin sistemi adı verilen bir ağrı yolunun bileşenlerini boğmak için ibuprofen ile aynı şekilde hareket eder.

DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI ZEYTİNYAĞI

organik-zeytinyagi.webp

SIZMA ZEYTİNYAĞI AĞRI KESİCİYİ TAKLİT EDİYOR

Zeytinyağı ağrı kesicidir. Bu bir iddia değil bir bilimsel tespit. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ibuprofen tablet kadar etkili bir ağrı kesici etki sağlar. İçindeki oleocanthal bileşiği aynı ibuprofenin kullandığı yolakları kullanarak ağrıyı keser. Ağrı, iltihaplanmadan kaynaklanma eğilimindedir, bu nedenle bazı insanlar için düzenli zeytinyağı alımı, ilk etapta ilaç ihtiyacını azaltabilir. Yararlı etkiler yaratmak için günde iki çay kaşığı çiselemek yeterlidir; araştırmacılar, küçük, düzenli miktarların gitmenin yolu olabileceğini öne sürdüler. Dahası, çok sayıda araştırma, zeytinyağının bağırsak, kalp ve böbrekler için de iyi olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, günlük 2 yemek kaşığı zeytinyağı dozunun yetişkinlerde ağrı kesici için önerilen ibuprofen dozunun yaklaşık %10'una eşdeğer olduğunu söylüyor. Bu nedenle, baş ağrısını tedavi etmese de, Alzheimer'ı önlemeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere, tekrarlanan ibuprofen kullanımının uzun vadeli faydalarından bazılarını size verebilir.

whatsapp-image-2022-06-25-at-11-07-43.jpeg

Twitter' da Doç. Dr. Muhammed Keskin bu paylaşımı yaptı. Zeytinyağınızın oleocanthal seviyelerini test etmenin iyi bir yolu, biraz temiz tatmaktır: tadı ne kadar "biberli" olursa veya boğazınızı biraz acıtsa bile o kadar zengindir. Daima kaliteli sızma zeytinyağı kullanın ve faydalı özelliklerini yok eden ısıtma işleminden kaçının.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN