Abur Cubur Tüketmek Yerine Bu 5 Sağlıklı Alternatif Hayatınızı Değiştirecek

Abur Cubur Tüketmek Yerine Bu 5 Sağlıklı Alternatif Hayatınızı Değiştirecek

Abur cubur son yıllarda oldukça hayatımızın bir parçası oldu. Abur cubur tükettikçe sağlığımızdan ve bedenimizden de oluyoruz. Peki abur cubur yerine ne tüketebiliriz? İşte abur cubur tüketmek yerine 5 sağlıklı alternatif tarif...

Bazen sadece ruhunuzu rahatlatan abur cuburların tadını çıkarmak istersiniz. Yağ ve tuz, doğru anlarda çok tatlı gelebilir. Ama elbette sağlıksız abur cubur seçmek vücudunuz için en iyisi değil. Burger, pizza ve diğer yağlı yiyeceklere eşlik eden suçluluk duygusu olmadan bu istekleri tatmin edecek, abur cubur için 5 sağlıklı alternatifin bir listesini derledik.

ABUR CUBUR TÜKETMEK YERİNE BU 5 SAĞLIKLI ALTERNATİF HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK

1-002.jpg

1. PATATES CİPSİ YERİNE LAHANA CİPSİ

Tuzlu patates cipsi atıştırmaktan hoşlanıyor musunuz? Onları lahana cipsi ile değiştirmeye ne dersiniz? Cipsleriniz için lahana kullanmak, yağ miktarını azaltır ve çok daha fazla besin değeri eklerken, ağzınızın özlemini çektiği o doyurucu çıtır çıtırlığını korur. Bu cipsleri klasik (yağ, tuz ve biber), peynirli (vegan peynirli veya besin mayası ile) veya barbekü (kırmızı biber, kırmızı biber, sarımsak, esmer şeker ve kuru hardal) gibi en sevdiğiniz tatlarda pişirebilirsiniz.

2-002.jpg

2. PATATES KIZARTMASI YERİNE FIRINDA SEBZE KIZARTMASI

Patates kızartmasına elveda, kızarmış sebzeli patates kızartmasına merhaba deyin. Geleneksel patates kızartması ile aynı çıtır, dışı ve içi yumuşak dokuyu elde edebilirsiniz, ancak birçok ek sağlık faydası ile. Şeritler halinde kesin ve fırına atın. Çeşitli sebzeler arasından seçim yapabilir, hatta onları karıştırabilirsiniz. Fırında havuç, yaban havucu, tatlı patates, brokoli veya sevdiğiniz diğer sebzeleri seçin. Yanında ev yapımı sos ile servis yapmaya ne dersiniz?

3-002.jpg

3. DONDURMA YERİNE MEYVELİ YOĞURT

Dondurulmuş yoğurt ve çilek yerine normal dondurmayı kullanmak, sağlıklı kalırken bu kötü isteklerden kurtulmanın kolay bir yoludur. Bir kaseyi yoğurt, en sevdiğiniz meyveler veya diğer meyvelerle doldurun ve dondurun. Hatta fındık, bitter çikolata veya diğer sosları da ekleyebilirsiniz. Birkaç saat bekleyin, buzdolabından çıkarın ve afiyetle tüketin.

4-002.jpg

4. SAĞLIKLI GÜÇ TOPLARI - DONUTLAR

Bu çörek isteklerini sağlıklı güç toplarıyla tatmin edin. Onları pişirmenize bile gerek yok! Yapmaları çok kolay ve besinlerle dolular. Vücudunuz size teşekkür edecek. Yulaf, fıstık ezmesi, rendelenmiş hindistan cevizi, keten tohumu, çikolata parçaları, bal, vanilya özü ve chia tohumlarını birleştirin. Karıştırın ve top haline getirin.

5-002.jpg

5. KEK YERİNE SİYAH FASULYELİ KEK

Kekleri çok seviyorsunuz ama kalori ve şeker miktarını azaltmak mı istiyorsunuz? Siyah fasulyeden kek yapabilirsiniz. Sadece bol kakao atın. Sütsüz, unsuz, fındıksız ve şekersizdir. Kulağa tuhaf gelen ama tadı harika olan bu tatlının tarifini internette bulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN