Akne ve Sivilcelerle Savaşmak İçin Yemeniz ve Kaçınmanız Gereken O Mucizevi Yiyecekler!

Akne ve Sivilcelerle Savaşmak İçin Yemeniz ve Kaçınmanız Gereken O Mucizevi Yiyecekler!

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için günde sadece birkaç dakika süren bazı iyi alışkanlıkların inanılmaz sonuçlar elde etmek için ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Cildi sağlıklı tutmak için, bu nedenle sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak ve epidermisi korumak 2 önemli ve gerekli faktör olacaktır.

Yüzünüzü her gün yıkamak doğaçlama ve jenerik ürünlerle yetinmek anlamına gelmez, temizleyici seçimi cilt tipine ve yaşa bağlı olmalıdır. Sabah ve akşam yüzü temizlemenin ve kirleri gidermenin yanı sıra nemlendirici ve güneş altında koruyucu bir krem ​​sürmeliyiz. Ardından, ölü hücreleri ve siyah noktaları gidermek için periyodik olarak yenileyici ovma yapılması tavsiye edilir.

haberici2.jpg

AKNE VE SİVİLCELERLE MÜCADELE ETMEK İÇİN TÜKETMENİZ GEREKEN BESİNLER

Akneden muzdaripsek veya sebum içeren birkaç sivilcemiz varsa durum çok daha hassastır. Ancak en belirgin sonuç oldukça korkunç ve az çok iltihaplı sivilcelerdir.

Ciddiyete ve gerçek tetikleyici nedene bağlı olarak, sadece dermatolog tedavi tipini belirleyebilecektir. Özellikle bu durumlarda göz önünde bulundurulması gereken bir unsur, kalorisi çok yüksekse akne görünümünü kolaylaştıran veya daha da kötüleştiren beslenmedir. Aslında kesinlikle tavsiye edilen besinler vardır, diğerlerinden uzak durulmalı ya da tüketimi sınırlandırılmalıdır.

Uzmanlara göre akne ve sivilcelerle mücadele etmek ve ortaya çıkmalarını önlemek için ünlü "Akdeniz diyetini" takip etmeliyiz. Bu nedenle sofraya konulacak yiyecekler, her şeyden önce taze olarak mevsimlik meyve, sebzeler, balıklar, baklagiller, kuru meyveler, tahıllar ve az miktarda et olacaktır.

haberici.jpg

GIDALAR CİLDİN MÜTTEFİKLERİ

Akdeniz diyetinde sızma zeytinyağı, en azından çeşniler söz konusu olduğunda ana rol oynar. Sade bir salatayı bile kesinlikle süsleyecek, çiğ, taze ve yerel sızma zeytinyağını tatmak damak için gerçek bir zevktir. Ancak akneyi önlemek için de eksik olmayan şey, cildin müttefikleri olan besinlerin sağlanmasıdır.

Omega 3 yağ asitleri, vitaminler, antioksidanlar ve magnezyum ve selenyum gibi mineraller içeren gıdalara yeşil ışık. Mükemmel bir mavi balık hazırlayabileceğiz, kiraz, kavun, ıspanak, incir, domates, biber, havuç, yumurta, kuru meyve, esmer pirinç, patates, soğan ve sarımsak yiyebiliriz.

KAÇINMAMIZ GEREKEN YİYECEKLER

Tereyağı, margarin ve aşırı ayrıntılı soslar gibi özellikle yağlı çeşnilerin kullanımından kaçınıyoruz. Makarna, ekmek, un bazlı tatlılar ve şekerli endüstriyel içecekler gibi glisemik değeri yüksek tüm yiyecekler de sınırlandırılmalıdır.

Sivilceyi kötüleştirmemek için ara sıra süt ürünleri, peynirler ve süt bazlı kalorili kremler yemek daha iyi olacaktır. Meyve cilde dost besinlerden biri olsa da, son olarak çok şekerli olanlarla aşırıya kaçmayalım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN