Aman yediğiniz muzun kabuğunu çöpe atmayın! İşte muz kabuğunun bilinmeyen faydaları

Aman yediğiniz muzun kabuğunu çöpe atmayın! İşte muz kabuğunun bilinmeyen faydaları

Büyük küçük demeden her mevsimde severek yediğimiz muz içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde tam bir şifa deposu. Genellikle muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atarız. Fakat haberimizi okuduktan sonra muz kabuğunu atmadan önce artık iki defa düşüneceksiniz...

Lezzetli, sağlıklı, vitamin dolular ve ruh halinizi canlandırabilirler. Muz, dünyanın en popüler meyvesidir ve dünyanın her yerinde yenir. Bu tatlı meyveyi yedikten sonra genellikle kabuğunu atıyoruz ama bundan sonra saklamak çok daha iyi. Muz kabuklarını tonlarca farklı amaç için kullanabilirsiniz! Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Bir muz, açlığınızı gidermekten çok daha fazlası için iyidir.

1. Siğiller

Siğilin mi var? Uyumadan önce siğilin üzerine bir parça muz kabuğu koyun ve üzerini bir bandajla kapatın. Bu numarayı her gece tekrarlayın, siğil kendiliğinden düşecektir. Sizi doktora gitmekten kurtaracak ve aynı zamanda ağrısız.

2. Kırışıklıklar

Muz kabuğundaki antioksidanlar cildinizde harikalar yaratabilir. Yüzünüzü kabuğun iç kısmıyla ovun ve yüzünüzü iyice yıkamadan önce yarım saat bekleyin. Bir süre sonra, çok fazla kırışıklığın olmayacağını fark edeceksiniz!

banana-peel.jpg

3. Beyaz dişler

Evet, doğru okudunuz: Muz kabuğunun içi dişlerinizi beyazlatabilir! Neyse ki, istenen etkiyi elde etmek için kabuğu çiğnemenize gerek yok. Yapmanız gereken en kolay şey, kabuğun içini dişlerinize sürmektir. Bunu her gün yapın ve iki hafta sonra sonuçları göreceksiniz.

4. Sivrisinek ısırıkları

Sürekli sivrisinek tarafından ısırılan insanlardan biri misiniz? O zaman bu ipucu sizin için mükemmel olacak. Tek ihtiyacınız olan bir muz kabuğu. Bunu sivrisinek ısırıklarına sürün ve kaşıntı hemen geçecektir!

cope-atmadan-once-bir-kez-daha-dusunun-muz-kabugunun-faydalari-1513601468-108.webp

5. Kolesterol

Kolesterolünüz yüksek mi? Diyetinize muz kabuğu eklemeyi deneyin. Garip gelebilir, ancak kabuğu meyvenin kendisinden daha fazla lif içerir. Kabuğu yemek de kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

6. Akne ve sivilcelerinize muz kabuğu ile veda edin

Mu antioksidandan zengin olduğu için iltihap önleyici özelliğe de sahip. Muz kabuğu mikroplarla savaştığı için gönül rahatlığı ile muz kabuğunu akne ve sivilceleriniz için kullanabilirsiniz. Akne veya sivilcelerinizin olduğu yere muz kabuğunun iç kısmıyla güzelce cildinize masaj yapın. Cildinizi bu şekilde 20 dakika bekletin ve ardından soğuk su ile yıkayın.

7. Baş ağrısında bile etkili

Şiddetli baş ağrısı yaşadığınız zaman muz kabuklarını alnınıza ve şakaklarınıza yerleştirin. Düşmesini engellemek için bir bezle de sarabilirsiniz. Uzanıp beklediğinizde baş ağrınızın yavaş yavaş geçmeye başladığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN