Avuçlarınızdaki Azrail! Sürünerek Ölmek İstiyorsanız İçmeye Devam Edin Sağlıklı Diyerek İçiyorsunuz Ama...

Avuçlarınızdaki Azrail! Sürünerek Ölmek İstiyorsanız İçmeye Devam Edin Sağlıklı Diyerek İçiyorsunuz Ama...

Sağlıklı olarak bilinen içeceklerinin adeta ölüme davetiye çıkardıkları ortaya çıktı. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar bu içecekleri tüketenlerin sürünerek öleceklerini ortaya koydu. Depresyon, inme ve beyin felci riskini arttıran gazlı diyet içecekler hakkında yapılan araştırmalar korkuttu.

Boston Üniversitesi’nde diyet içecekleri üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları korkuttu. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre yapay tatlandırıcıların kullanıldığı içecekler felç ve bunama riskini 3 kat arttırıyor. Diyet içeceklerin içindeki kimyasal maddelerin sağlığı olumsuz etkilediğini anlaşıldı.

3 BİN KİŞİ İNCELENDİ

Bilim insanları 3 bin kişinin düzenli olarak içecek alışkanlıklarını inceledi. Diyet gazoz tüketicilerinin sonuçları araştırmacıları şaşırttı. Yapılan çalışmaların sonunda 45 yaşın altındaki kişilerde felç riski artarken 60 yaş üstü tüketicilerde ise erken bunama riskinin üç kat arttığı ortaya çıktı. Düzenli olarak diyet soda ve gazoz kullananların aşırı yeme alışkanlığı olanlar, sigara tiryakileri, egzersiz yapmayanların bu risklere daha fazla maruz kaldığı ortaya çıktı.

ecek-diyet.jpg

DİYET İÇECEKLERİN ETKİLEDİĞİ HASTALIKLAR

Sağlıklı sanılarak tüketilen diyet içeceklerin pek çok hastalığı tetiklediği ve var olan hastalıkları ise ilerlettiği anlaşıldı. Sağlık sektörünü de yakından ilgilendiren araştırmanın sonunda hiç bir rahatsızlığı olmayan ama günde dört kutu diyet içeceği tüketen bir kişi de depresyon riskinin yüzde 30 daha fazla arttırdığı görüldü. Yine uzun süre diyet içeceği tüketen bir kişide böbrek hasarının yaşanma olasılığının yüzde 30 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Diyet içeceklerin metabolik sendrom riskinizi yüzde 36 artırdığı yine tip 2 dediğimiz diyabetinde görülme olasılığının yüzde 67 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

diyet-icecekler-felc.jpg

ÇAY İÇİN ALZHEİMER RİSKİ YÜZDE 86 AZALSIN

Yapılan araştırmanın sonuç bölümünde diyet ve ya normal gazlı içeceklerin yerine çay tüketilmesinin Alzheimer riskinizi yüzde 86 oranında azalttığı ortaya çıktı. Günlük bir kutu diyet içecek içenlerinin beyninin küçüldüğü ortaya çıktı. Yine düzenli diyet içecek tüketenlerin daha zayıf hafızaya sahip oldukları anlaşıldı.

DİYET DİYORLAR AMA İÇİNDE 7 KAŞIK ŞEKER VAR

Diyet gazlı içeceklerin içinde ortalama 7 çay kaşığı şeker olduğunu açıklayan sağlık uzmanları başındaki diyet sözcüğüne aldanmayın masum değiller diyor. Diyet adı altında piyasada bulunan içeceklerin içinde bulunan şekerin rafine saf şeker olduğu bunun ise normal şekere oranla çok daha sağlıksız olduğu anlaşıldı. Ayrıca son araştırmalarda diyet içeceklerin içinde bulunan karbondioksit gazının iştah açtığı da anlaşıldı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN