Ayak Tırnağı Mantarından Kurtulmanın En Kolay Yolu! İşte Ayak Tırnağı Mantarı İçin En Etkili Doğal Yöntem

Ayak Tırnağı Mantarından Kurtulmanın En Kolay Yolu! İşte Ayak Tırnağı Mantarı İçin En Etkili Doğal Yöntem

Ayak tırnağı mantarı (tıbbi dünyada onikomikoz olarak bilinir), ayak tırnaklarınızı etkileyen ve genellikle yüzme havuzları çevresinde temas edebileceğiniz ıslak zeminlere yayılan çok rahatsız edici bir enfeksiyondur.

Bu mantar enfeksiyonu, bir ayak tırnağının (veya birkaçının) renk değişikliği ile karakterize edilir. Ayak tırnağı sarıya veya kahverengiye döner (daha az sıklıkla beyaz) ve tırnağın kalınlaşmasına ya da bazen kırılmasına neden olur. Bu nahoş enfeksiyondan muzdarip insanlar, genellikle sosyal izolasyona neden olabilecek ayaklarının görünümü konusunda kendilerini güvensiz hissederler. Bu, özellikle insanların sandalet giymeye veya sahilde çıplak ayakla gezmeye meyilli olduğu yaz aylarında bir problemdir.

Neyse ki, bu enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılabilecek birçok ilaç var. Ayak tırnağı mantarını tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılan terbinafin (Lamisil) veya flukonazol (flucan) gibi çeşitli mantar önleyici oral reçeteli ilaçlar mevcuttur. Bu tedavilerin en büyük dezavantajı, neden oldukları yan etkilerin sayısıdır. Bazıları çok ciddi hale gelebilir ve baş dönmesi, sarılık, ciddi cilt tahrişleri ve mide problemlerini içerebilir.

Bu güçlü ama biraz riskli maddeler yerine, bu popüler ev yapımı ilaçları kullanmayı denemek isteyebilirsiniz. İşte Ayak tırnağı mantarı için en etkili 6 ev ilacı.

haberici.jpg

AGERATİN

Ageratin özü, mantar enfeksiyonlarıyla savaşmak için tasarlanmıştır ve ayçiçeği ailesinden bitkilerden oluşur. Şaşırtıcı bir şekilde, ekstrenin mantarlara karşı Cyclopirox (bu teşhisle mücadele etmek için en yaygın reçeteli ilaçlardan biri) kadar etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tek yapmanız gereken ilacı her üç günde bir etkilenen bölgeye uygulamaktır. Mantarın tamamen yok edildiğinden emin olmak için tedaviye birkaç ay devam etmek önemlidir. Ageratin özü yerel mağazalarda bulmak zor olabilir, bu da onu çevrimiçi bir sağlık mağazası satın almanın en iyi yolunu yapar.

MELALEUCA (ÇAY AĞACI YAĞI)

Melaleuca uçucu bir yağdır ve antiseptik ve antifungal özelliklerinden dolayı mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Yağa genellikle çay ağacı yağı da denir. Ulusal Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Sağlık Merkezi tarafından yürütülen araştırmalar, maddenin muhtemelen ayak tırnağı mantarı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu göstermiştir. Yağın kullanımı çok kolaydır, tek yapmanız gereken günde iki kez etkilenen tırnağa sürmektir. Çay ağacı yağı burada bulunabilir.

KEKİK YAĞI

Mantarlara karşı çok etkili bir diğer yağ da Kekik yağıdır. Özellikle 2016 incelemesiyle kanıtlanmış antifungal ve antibakteriyel özellikler sunan Thymol bileşenidir. Çay ağacı yağına benzer şekilde, bu hoş kokulu maddeyi günde iki kez etkilenen tırnağa sürmeniz yeterlidir. Ayrıca Çay ağacı yağı ile Kekik yağını karıştırıp aynı anda uygulayabilirsiniz. Bu iki maddenin karışımının tahrişe neden olabileceğini unutmayın, bu nedenle alerji veya diğer sorunları kontrol etmek için küçük bir miktarla başlayın. Diğer doğal ilaçlara benzer şekilde, kekik yağı da çevrimiçi olarak kolayca bulunabilir.

ZEYTİN YAPRAĞI ÖZÜ

Çoğu insan zeytinyağına çok aşinadır ancak zeytin yaprağı ekstraktının da değerli maddeler sunduğunu biliyor muydunuz? Zeytin yaprağında bulunan en değerli bileşenlerden biri olan oleuropein'in antimikrobiyal ve bağışıklık sistemini uyarıcı özellikler sunduğu düşünülmektedir. En önemlisi, aynı zamanda ayak tırnağı mantarına yardımcı olan antifungal özellikler sunar. Yağ, yemekle birlikte (günde iki kez) ağızdan alınabilir veya doğrudan etkilenen ayak tırnağına uygulanabilir. Bu tedavi sırasında bol su içtiğinizden emin olun. Yağ internette bulunabilir.

haberici2.jpg

SİRKE

Sirkenin ayak tırnağı mantarı üzerinde etkisi olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Bununla birlikte, sirke güvenli bir ev yapımı ilaçtır ve ayrıca ayaklarınızın derisi için başka olumlu etkiler de sunar. Etkilenen ayağınızı günde 20 dakika sirkeye batırmayı deneyebilirsiniz. Ayağınızı bu maddeye batırmadan önce sirkeyi iki ölçü ılık suyla karıştırdığınızdan emin olun.

LİSTERİN

Listerin, soğuk algınlığı semptomlarını tedavi etmek için kullanılan bazı losyonlara benzer. Bunun nedeni mentol, timol, okaliptüs gibi bileşenlerin kullanılmasıdır. Bu bileşenler, onları ayak tırnağı mantarına karşı bir araç olarak mükemmel kılan kanıtlanmış antifungal özelliklere sahiptir. Bu ilaçtan en iyi şekilde yararlanmak için, etkilenen ayağınızı günde yaklaşık 30 dakika bir Listerine kabında bekletmeniz gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN