Ayıların özenle aradığı Anzer balı tam bir şifa deposu! Faydalarını duyan diğer balları daha yemeyecek bile

Ayıların özenle aradığı Anzer balı tam bir şifa deposu! Faydalarını duyan diğer balları daha yemeyecek bile

Bu aralar gündemde olan Anzer balının faydalarını duyanlar inanamıyor. Normal çiçek balına göre farklı bir kokuya ve renge sahip olan Anzer balı birçok hastalığa iyi geliyor. Diğer ballara göre kat kat faydalı olan Anzer balı bazen de tehlike saçabiliyor. Önemli olan doğru şekilde tüketmek. İşte Anzer balının saymakla bitmeyen inanılmaz faydaları!

Sabah kahvaltıların vazgeçilmezi balın faydaları herkes tarafından bilinmekte. Ancak bu bal hem tat hem de koku bakımından diğer ballardan farklı. Tahmin etmişsinizdir, bu bal Anzer balı. Birçok hastalığa şifa olan Anzer balı kanserden cilt sağlığına kadar fayda sağlamakta. Ancak bu balı tüketirken bunlara dikkat edin! Bakın Anzer balı hangi hastalıklara iyi geliyormuş?

ANZER BALININ FAYDALARI NELER?

İşte Anzer balının saymakla bitmeyen faydaları;

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Günde 1 yemek kaşığı anzer balı; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçindeki fenolik bileşik sayesinde anzer balı, vücuda girdikten sonra güçlü antioksidan etkiler gösterebiliyor. Bu da vücudumuza giren yabancı maddeleri hızla dışarı çıkarabildiği anlamına geliyor.

Vücudunuzda Oluşan, Oluşacak İltihaplanmaya İyileştirir: Bademciklerde oluşan iltihaplanmalar başta olmak üzere vücuttaki birçok iltihaplanmanın hızla iyileşmesine destek oluyor. Hastalanmış dahi olsanız; anzer balı bu hastalıkla mücadelenizde de yanınızda yer alıyor ve daha hızlı bir iyileşme süreci sağlıyor. Özellikle öksürük, boğaz ağrısı ve balgam konusunda büyük rol oynadığı biliniyor. Vücutta oluşan iltihapların daha hızlı kurumasını ve iyileşmesine olanak sağladığı için özellikle bademcik iltihaplanmaları olanlara tavsiye ediliyor.

k434334-49.jpg

Kanın Temizlenmesinde Etkilidir: Kanın temizlenmesinde olumlu etkiler yarattığı biliniyor. Anzer balının antioksidan özelliğine ek olarak antibakteriyel özellikler taşıdığı da biliniyor. Tüm bu özellikler bir araya gelince kanımız da yabancı maddelerden, mikroplardan çok daha kolay bir şekilde arınma fırsatı buluyor.

Damar Sertliği Ve Damar Tıkanıklığına İyi Gelir: Damar sertliği ve damar tıkanıklığı gibi sorunların üstesinden gelmenize destektir. Günde 1 yemek kaşığı anzer balı yiyerek kanınızı temizlemekle kalmıyor, temizlenen bu kan sayesinde damarlarımızı da rahatlıyor. Damarların tıkanmasına, sertleşmesine neden olan kandaki yabancı maddeler vücudumuzdan uzaklaşınca bu sorunlar da ortadan kalkma fırsatı buluyor.

Kalp Hastalıklarına Yakalanma Riskini Azaltır: Damar sağlığını geliştirdiği için kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirir. Kalp krizi, felç gibi birçok kalp ve damar rahatsızlığına yakalanma riskinizi de azaltabiliyor.

Halsizlik Ve Yorgunluğa İyi Gelir: Vücuda sağladığı enerji sayesinde halsizlik ve yorgunluk gibi sorunların çözümünde destek oluyor. İçinde C vitamini, potasyum ve kalsiyum olmak üzere birçok yararlı madde bulunan anzer balı, tüm bu faydalı bileşenleri sayesinde kendini halsiz hissedenlere de çaredir. Günde 1 yemek kaşığı yenecek anzer balıyla bir süre sonra kendinizi çok daha zinde ve enerjik hissetmeye başlarsınız.

Sindirim Sistemine İyi Gelir: Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler, hazmı kolaylaştırıp iştah açıyor. Anzer balı; antimikrobiyal özellikleri sayesinde sindirim sisteminin, özellikle mide sağlığının da korunmasını sağlıyor.

Yukarıda da gördüğünüz gibi Anzer balının birçok faydası bulunmakta. Özellikle ülkemizde en değerli ballar arasında yer alan Anzer balı, sabah akşam tüketilebilir.

ANZER BALI NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Faydaları saymakla bitmeyen Anzer balını tüketirken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekli. Gereğinden fazla Anzer balı tüketmek bazı sağlık problemlerine yol açabiliyor. Yetişkinler Anzer balını sabah ve akşam öğünlerinden bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı şeklinde tüketebilir. Böylece Anzer balının faydalarından daha iyi bir şekilde yararlanmak mümkündür. İşte sizler için yaş yaş Anzer balı tüketiminin nasıl olacağına dair püf noktalar;

k343434-8.jpg

Büyükler: (Sabah ve Akşam) yemekten önce, aç karına bir çorba kaşığı

Küçükler: (Sabah ve Akşam) yemeklerden önce, aç karına bir yemek kaşığı

Bebeklere: (Sabah Akşam) yemeklerden en az bir saat önce aç karınla bir çay kaşığı ılık süt veya su ile şerbet yapılarak tüketilmesi gerekir. 6 aydan küçük bebeklere ise verilmemesi gerekir.

ANZER BALININ DİĞER BALLARDAN FARKI NE?

Anzer balının diğer ballardan ayıran en önemli özelliği tadı, renk ve şeker oranıdır. Diğer çiçek ballarına göre daha farklı koku ve aroması vardır. Çiçeklerde bulunan aromalı volatil yağdan tadını alan Anzer balı bu özelliği sayesinde hem daha lezzetli hem de daha sağlıklıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN