Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek ve D Vitamini Eksikliğini Ortadan Kaldırmak İçin Bu Mucizevi Yöntemleri Mutlaka Deneyin!

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek ve D Vitamini Eksikliğini Ortadan Kaldırmak İçin Bu Mucizevi Yöntemleri Mutlaka Deneyin!

Vitaminler, hepimizin bildiği gibi, vücut için temel moleküllerdir. Bununla birlikte, vücudumuz onları kendi başına üretemez ve bu nedenle gıda yoluyla tanıtılmalıdır.

Ancak D vitamini için ayrı bir tartışma yapılmalıdır. Aslında D vitamini, cildin güneş ışığına maruz kalmasından sonra da vücuda girebilir. Ultraviyole radyasyon pratikte deride bulunan bir yağı D3 vitaminine dönüştürür. Bu şekilde üretilen veya diyete eklenen D vitamini daha sonra kana salınır ve burada onu çeşitli organ ve dokulara taşıyan bir proteine ​​​​bağlanır.

haberici1.jpg

HANGİ YİYECEKLER D VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN?

D vitamini vücutta birçok işlevi yerine getirir. Birincisi, bağırsakta fosfor, kalsiyum emilimini artırarak ve idrarla kalsiyum atılımını azaltarak kemik mineralizasyonunu destekler. Buna ek olarak, şunları da yapabilir:

bağışıklık sistemi hücrelerinin patojenik mikroorganizmaları ortadan kaldırma yeteneğini geliştirmek;
bağışıklık sistemi hücrelerinin aktivasyonunu kontrol ederek inflamatuar yanıtı modüle etmek.
D vitamini, bu nedenle, güneşe maruz kalmaktan veya diyet yoluyla alınabilir. Sonraki satırlarda hangi yiyeceklerin en zengin olduğunu ve sağlıklı bir diyette hangilerinin asla eksik olmaması gerektiğini açıklayacağız.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GELİŞTİRMEK VE D VİTAMİNİNİ KAZANMAK

D vitamini ihtiyacınızı karşılamak ve bağışıklık sisteminizi geliştirmek için bilime göre yemeniz gereken besinler şöyle:

D vitamininin en zengin besin kaynağı kesinlikle balık, özellikle de en yağlı çeşitleri. Bunlar, genellikle Noel tatillerinde yenen , ancak her mevsimde mükemmel olan ringa balığı ve yılan balığı içerir. Bunların yanı sıra somon, lüfer ve yumuşakçalar arasında istiridye de bulunur.

D vitamini ayrıca özellikle balık karaciğerinde yoğunlaşmıştır. Bu nedenle, örneğin morina karaciğeri yağı, bu vitaminin tüm ihtiyacını sadece bir çorba kaşığı ile karşılamayı mümkün kılacaktır.

haberici.jpg

SADECE BALIK DEĞİL, DİĞER BESİNLERDEN ALMAK MÜMKÜN

D vitamini ile doymak ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını sağlamak için sadece balık tüketmek şart değildir. Aslında, güneş ışığına çok fazla maruz kaldıkları için hem taze hem de kurutulmuş mantarlarda bol miktarda bulunur.

Başka bir D vitamini kaynağı, Crescenza gibi peynirlerle temsil edilir. Ancak sütü bu besinlerin arasına eklemek yanlış olur. Hatta bazı araştırmalara göre sadece ABD'de üretilen ve pazarlanan süt iyi miktarda D vitamini içerir. Bunun nedeni, bu molekülün eklenmesiyle kanunen bilinçli olarak takviye edilmiş olmasıdır.

Son olarak, bu vitamini iyi bir miktarda içeren bir diğer yiyecek, mükemmel tartlar yapmak istiyorsanız temel bir bileşen olan yumurta sarısıdır .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN