Basuru Anında Geçiriyor... Artık Çöpe Atmayacaksınız! Basurun Çaresi Onun Saplarında! Çöpe Atacağına Kaynat Ve İç...

Basuru Anında Geçiriyor... Artık Çöpe Atmayacaksınız! Basurun Çaresi Onun Saplarında! Çöpe Atacağına Kaynat Ve İç...

Aslında patlıcanın sapını çöp diye çöp kovasına atıyoruz ama insanların başının belası basurun çaresi patlıcan saplarında. Basurdan kurtulmak isteyenlere Dr.Fevzi Özgönül patlican saplarını nasıl kullanacaklarını açıkladı.

BASURUN İLACINI ÇÖPE ATMAYIN

Gelişmiş toplumların baş elası basurun çaresi çöp tenekesinde. Çalışma şeklinin oturarak olması ve hareketsiz yaşam gelişen toplumlarda basur benzeri hastalıkların daha sık görülmesini tetikliyor. Çağın sorunun çözümü de patlıcan saplarında. Patlıcanlar ile yemek yaparken patlıcan saplarını da çöpe atmak yerine bir tencereye koyun ve güzelce kaynatın. Sonra da Dr.Fevzi Özgönül'ün tarifine göre tüketerek canınızı yakan ve hayat kalitenizi düşüren basurdan kurtulun.

patlican-sapi.jpg

PATLICAN SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

Çoğu insan patlıcan kebap ve ya karnı yarık ya da imam bayıldı yemeğini yaparak patlıcan tüketir. Bazıları da sebzeler ile bir güzel kızartıp üzerine ya sarımsaklı yoğurt ya da domates ile sos yaparak tüketiyor. Tüm bu patlıcan yemeklerini severek yiyoruz ama asıl faydalı yerini ise çöpe atıyoruz. Çöp kovasına atılan patlıcan saplarının basur başta olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili pek çok hastalığa iyi geldiğini biliyor musunuz?

Patlıcan yemekleri yaparken çoğu kişi bilinmediği için patlıcan saplarını direk çöpe atıyor. Hiç kullanılmadan kesilip atılan patlıcan sapının pek fazla bilinmeyen çok önemli faydaları vardır.
Patlıcan sapı içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı bize yardımcı olur. Patlıcan sapında A, B1, B2 ve C vitaminlerini içeren patlıcan sapı hemoroid, cilt lekelerinde ya da saç sağlığını ilgilendiren sıkıntılarda bir ilaç gibi kullanılabilir. Hatta patlıcan sapı bağışıklık sistemini de güçlendirerek vücut direncini arttırır. Patlıcan sapı A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığına önemli ölçüde katkı sağlar. Ayrıca içerdiği yüksek C vitamini ile cilde parlaklık verir. Patlıcan sapı aynı zamanda solunum yolu hastalıklarına karşı da tüketenleri korur.

patlican-sapi-faydasi.jpg

SİGARAYI BIRAKAMIYORSANIZ PATLICAN SAPINDAN YARDIM ALIN

Patlıcan sapı içerdiği doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyenlerin de yardımına yetişiyor. Patlıcan sapı ıspanaktan sonra en zengin demir içeren sebzedir. Bu özelliği ile de patlıcan sapı, yorgunluğu giderir ve demir emilimini artırır. Patlıcan şeker hastalarının da yardımına yetişiyor ve İnsülin direncini dengeliyor. Antioksidan açısından zengin olan patlıcan vücudumuzdaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

patlican-sapi-basur.jpg

PATLICAN SAPI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Dr.Fevzi Özgönül patlıcan kürü yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları tek tek açıkladı. Patlıcan sapı kürünü uygularken özellikle 5 günlük süre boyunca bulgur, domates, turşu, sirke, mayalı ve baharatlardan uzak durmak gerekir. Çünkü bu besinler hemoroid hastalığının baş tetikçileridir.

PATLICAN KÖKÜ KÜRÜ TARİFİ

10 patlıcan sapı

12 bardak su

1/2 çay bardağı limon suyu

1 tatlı baharat tuzu

Tüm bu malzemeleri bir tencereye alarak iyice kaynatıyoruz. yeterince kaynattığınız patlıcan saplarını soğumaya bırakın. Soğuyan suyu süzerek bir cam kavanoza alarak buzdolabına kaldırın. 5 gün boyunca sabahları aç karna bir çay bardağı patlıcan sapı suyunu için ve 5 gün sonra mucizeyi görün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN