Bir kaşığı bile ölüme neden oluyor! Kanser, sivilce oluşumu, yaşlanma... Tadına aldanmayın zehir saçıyor

Bir kaşığı bile ölüme neden oluyor! Kanser, sivilce oluşumu, yaşlanma... Tadına aldanmayın zehir saçıyor

Son yıllarda obezite giderek arttı. Obezitenin en büyük dostu olan şeker tüketimi ise giderek artıyor. Uzmanların yaptığı uyarılara rağmen şeker tüketimi korkunç seviyelere ulaştı. Yerken belki hoşunuza gidebiliyor ancak sonradan vücutta oluşturduğu zararları duyunca ağzınıza bile sürmeyeceksiniz. Şeker tüketimi kanser, sivilce oluşumu, kilo alımına hatta ciğerlere bile zarar vermekte. Peki şeker tüketiminde nasıl olmalıyız? İşte detaylar...

Uzmanlar sık sık şeker tüketimi konusunda uyarılarda bulunur. Özellikle aşırı şeker tüketiminde sağlığınız bozulabilir. Belki bu sağlık sorunlarını hafife alabilirsiniz ancak ilerleyen zamanlarda kanser, böbrek yetmezliği hatta cilt bozulmalarına bile neden oluyor. Peki günde ne kadar şeker tüketmemiz lazım? Şekerin zararları ne? İşte duyunca şok olacağınız ve bir daha ağzınıza bile sürmeyeceğiniz şekerin zararları...

UZMANLAR UYARIYOR! YÜZDE 10'UN ALTINA DÜŞÜRÜN

Şeker tüketimi hakkında birçok uzman belli tespitlerde bulunuyor. Genel olarak yapılan tespitlerde ortak kanı şeker tüketiminin obezitenin ve tip 2 diyabet gibi birçok kronik hastalığın ana nedeni olarak görüyor. Bu durumun giderilmesi için uzmanlar şeker tüketimini % 10'un altına düşürmeyi önermektedir.

k433443-9.jpg

FAZLA ŞEKERİN ZARARLARI

Peki fazla şeker tüketiminde ne olur? Uzmanlar fazla şeker tüketiminin en sizin hareketlerinizde kısıtlamaya neden olacağını hem de ciddi sağlık sorunlarına neden olacağına belirtiyor. Peki bu hastalıklar ne? İşte fazla şeker tüketimini zararları...

KARACİĞER YAĞLANMASINA NEDEN OLUR

Yüksek fruktoz alımı, sürekli olarak artan yağlı karaciğer riski ile ilişkilendirilmiştir.

YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

Yüksek şekerli yiyecekler, kan şekerinde ani bir artışa ve ardından bir çarpışmaya neden olarak enerji seviyenizi olumsuz etkileyebilir. Bu da sürekli yorgun olmanıza neden olur.

k545454-74.jpg

HÜCRELERİ YAŞLANDIRIR

Çok fazla şeker yemek, hücresel yaşlanmayı artıran telomerlerin kısalmasını hızlandırabilir.

KIRIŞIKLARA NEDEN OLUR

Kırışıklıklar cilt yaşlanmasının doğal bir belirtisidir. Sağlığınızdan bağımsız olarak sonunda ortaya çıkarlar. Bununla birlikte, kötü gıda seçimleri kırışıklıkları kötüleştirebilir ve cildin yaşlanma sürecini hızlandırabilir. Şekerli yiyecekler, cilt yaşlanmasını ve kırışıklık oluşumunu hızlandırabilen AGE'lerin üretimini artırabilir.

KANSERE NEDEN OLABİLİR

Aşırı şeker tüketimi tüm kanser türleri için risk faktörlerinden biri olan obezite, insülin direnci ve iltihaplanmaya yol açabilir.

SİVİLCE OLUŞUMUNU HIZLANDIRIR

Şekerli yiyecekler ve içecekler de dahil olmak üzere rafine karbonhidratlarda yüksek bir diyet, daha yüksek akne geliştirme riski ile ilişkilendirilmiştir. Yüksek şekerli yiyecekler androjen salgısını, yağ üretimini ve iltihabı artırabilir ve bunların tümü akne geliştirme riskinizi artırabilir.

k5454545454-1.jpg

KİLO ALIMINA NEDEN OLUR

Obezite oranları dünya çapında artıyor ve kanıtlar, genellikle şekerle tatlandırılmış içeceklerden eklenen şekerin obeziteye önemli bir katkıda bulunduğunu gösteriyor. Gazlı içecekler, meyve suları ve tatlı çaylar gibi şekerle tatlandırılmış içecekler, bir tür basit şeker olan fruktoz ile yüklenir.

k54545454-6.jpg

Fruktoz tüketmek, nişastalı yiyeceklerde bulunan ana şeker türü olan glikozdan daha fazla açlığınızı ve yiyecek arzunuzu artırır. Özellikle şekerli içeceklerden çok fazla ilave şeker tüketmek kilo alma riskinizi artırır ve iç organlarda yağ birikmesine neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN