Biraz kilo vermek ister misin? Kahvenize bunu eklemeyi deneyin!

Biraz kilo vermek ister misin? Kahvenize bunu eklemeyi deneyin!

Sağlıklı ve uzun ömür için beslenmenin ve spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Uzmanlarda bu konudaki görüşlerini gerek televizyondan gerek de sosyal medyadan açıklıyorlar. Peki günlük olarak içtiğimiz kahvemizin içine zayıflamak için bu iki malzemeyi katarsak ne olur?

Günlük kahve stoğumuza birkaç malzeme ekleyerek biraz kilo vermek mi? Buna hayır demeyeceğiz! Asgari bir çabayla hala o son kiloyu kaybedebilirsiniz. Her beş kişiden biri, her yıl Yeni Yıl kararları listesine “ kilo vermeyi” koyuyor. Tabii ki, bu çok iyi bir fikir, büyük çoğunluğun bir ay sonra havlu atması ve spor salonu aboneliklerini iptal etmesi gerçeği olmasaydı. Neyse ki, kilo vermek için yapabileceğiniz tek şey spor salonuna gitmek değil. Bu iki malzemeyi her gün kahvenize eklerseniz metabolizmanızı hızlandırırsınız. Bu yüzden on kilo kaybetmeyeceksin, ama her küçük şey önemli, değil mi?

Bu iki malzemeyi kahvenize ekleyin!

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, günde 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı eklenmiş kahvenin yağ yakımını %10 oranında artırdığı ve her gün 200 kalori daha fazla yakmaya yardımcı olduğu tespit edildi.

kilo-verdiren-hindistan-cevizi-yagli-kahve-tarifi-1546859918-8807.webp

İlk başta duyunca yan yana çok anlamlı gelmese de diyet listelerinde (özellikle ketojenik) bu tarif yerini çoktan aldı bile! Hindistan cevizi yağının içerisinde bulunan yağ asitleri vücudun direnç kazanıp, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Eğer sizde gündelik yaşantınız içerisinde kahve içmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz, güne kahvesiz başlayamıyorsanız bu rutinlerinizde bir farklılık yaparak kahvenin içine Hindistan cevizi yağı ilave ederek zayıflamayı kolaylaştırabilirsiniz.

İhtiyacın olan şey bu:

  • 180 ml hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • isteğe bağlı: 150 gr çiğ bal

Bu nasıl yapılır:

Tüm malzemeleri pürüzsüz bir macun haline getirin. Macunu bir cam kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. Sabah kahvenizi hazırlarken, kahvenize bir veya iki yemek kaşığı macun ekleyin. İyice karıştırın ve hepsini için.

Nasıl çalışıyor?

Tarçın, sağlık yararları ile yıllardır bilinmektedir. Radikalleri nötralize eden, kan şekerini stabilize eden ve metabolizmanızı hızlandıran antioksidanlar içerir. Ayrıca vücudunuzun şekerleri parçalamasını da kolaylaştırır. Hindistan cevizi yağındaki iyi yağlar, metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur ve bu da vücudunuzun yağları daha hızlı yakmasına neden olur. İsteğe bağlı olan bal, içeceği daha da yüksek bir seviyeye çıkaracaktır. İhtiyacınız olan tüm vitamin ve mineralleri sağlar. Yine de bunun için ham bal seçmelisiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN