Biraz kilo vermek ister misiniz? O zaman bu 7 şeyi yapmayı bırakmalısınız!

Biraz kilo vermek ister misiniz? O zaman bu 7 şeyi yapmayı bırakmalısınız!

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek herkesin hayali. Peki kilo vermek için ne yapmalıyız? Kilo vermeye çalışırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte kilo verirken dikkat etmeniz gerekenleri haberimizde derledik...

Kadın erkek birçok insan, bir noktada, pantolonlarının eskisinden biraz daha dar olduğu sonucuna varır. Özellikle tatillerden sonra. Kabul etmek istemeseniz de, birkaç kilo almış olabilirsiniz. Onlardan kurtulmak mı istiyorsunuz? O zaman aşağıdakileri yapmamalısınız.

Bunları yaparsanız kilo vermezsiniz!

Öğün atlayarak kilo vermek kötü bir fikirdir.

basliksiz-2.jpg

Çok hızlı yemek:

Beyninizin doyduğunuzu anlaması yaklaşık yirmi dakika sürer. Yemeğinizi çok hızlı yerseniz, zaten doyduğunuzu hemen fark etmezsiniz. Daha yavaş yediğinizde, beyninizin yetişmek için daha fazla zamanı olur ve ne zaman doyduğunuzu size daha çabuk bildirir (göreceli olarak).

Düşük kalorili yiyeceklerle beslenmek:

Eğer çok düşük kalori ile beslenirsek, vücut direncinde düşme, hastalık, bitkinlik, kas kaybı gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Bu da uzun vadede metabolizmanın yavaşlamasına ve kilo vermenin daha da zorlaşmasına yol açabilir.

Kendinizi bir diyete sokmak :

Biraz kilo vermek istiyorsanız, kendinizi sıkı bir diyete sokmak iyi bir fikir değildir. Ne de olsa diyet, tüm hayatınız boyunca yapmak isteyeceğiniz bir şey değildir ve bıraktığınızda, verdiğiniz kiloları genellikle oldukça hızlı bir şekilde geri alırsınız. Kilo verdiğinizde daha uzun süreli bir etki istiyorsanız, yeme alışkanlıklarınızı kalıcı olarak değiştirmek en iyisidir.

Geç saatlerde yemek yemek:

Gece geç saatlerde fazla yemek, özellikle kısa süre sonra uyuyorsanız sağlık problemlerine yol açabilir. Mide problemleri ve reflü yaşayabilirsiniz.

Öğün atlama :

Bir öğünü atladığınızda, gün içinde daha fazla kalori tüketme olasılığınız oldukça yüksektir. Çünkü bir sonraki yemek geldiğinde çok acıkacaksınız. Gün boyunca birkaç küçük öğün yiyerek sindiriminizi devam ettirmeye çalışın.

Telafi edici:

Çok egzersiz yaparsanız, vücudunuzun daha fazla yiyeceğe ihtiyacı olacağı açıktır. Kendini terletmeye çalıştığına göre, biraz cips yemekte sorun yok, değil mi? Yanlış. Antrenman seansınızın etkili olmasını istiyor musunuz? Antrenmandan sonra cips yerine meyveli yoğurt yiyin.

Hızlı sonuçlar beklemek:

Yeme alışkanlıklarınızı değiştirdikten sadece iki gün sonra tartıya geri mi döndünüz? O zaman muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacaksın. Tek bir antrenman seansından veya sağlıklı bir diyetin benimsendiği ilk günden sonra herhangi bir fark görmeyeceksiniz. Herhangi bir sonuç görmeden önce bir süre sebat etmeniz gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN