Bu 2 Baharat Uykusuzluk ve Enfeksiyonlarla Savaşabilir! Faydalarını Görünce Çok Şaşıracaksınız

Bu 2 Baharat Uykusuzluk ve Enfeksiyonlarla Savaşabilir! Faydalarını Görünce Çok Şaşıracaksınız

Baharatlar, yiyecek ve içeceklere tat verme görevi olan kokulu ve aromatik maddelerdir. Ancak bazı gıdaların korunması için de gereklidirler. Ayrıca tuzun yerini almak ve şeker miktarını azaltmak için birçok baharat kullanılmaktadır.

Özellikle mutfakta kullanılır, ancak vücudumuzun iyiliği için de değerlidirler. Hatta bazıları bağışıklık sistemi, sindirim ve bağırsağın sağlığı üzerinde etkili olur. Ama aynı zamanda sakinleştirici ve doğal anti-inflamatuarlar özelliklerinide sahip olurlar.

BU 2 HARİKA BAHARAT UYKUSUZLUK VE ENFEKSİYONLARLA SAVAŞABİLİR

Piyasada sadece yemek pişirmek için değil aynı zamanda doğal kozmetikler için de kullanılan pek çok baharat çeşidi bulunmaktadır. Bitkisel kökenlidirler ve bitkinin bazı kısımlarından (tohum, kök vb.) elde edilirler. Bunları kullanmadan önce bazı üretim süreçlerinden geçerler.

tarcin.jpg

TARÇIN

Baharatların vücudumuza fayda sağlayacağını da biliyoruz. Aslında, bazıları uykusuzluk, stres ve enfeksiyonlarla savaşabilir. Kusursuz bir koku ve tada sahip 2 baharattan bahsediyoruz: tarçın ve vanilya.

Tarçın yemek pişirmede ve birçok tatlının hazırlanmasında kullanılır. Bazı ağaçların kabuklarının kurutulmasıyla elde edilir ve fındık veya kırmızı-kahverengi renktedir.

Bu baharat, yoğun, sıcak ve saran kokusuyla kolayca tanınır. Ayrıca bitki çaylarına tat vermek için de kullanılır. Toz veya çubuk halinde satın alabiliriz.

Tarçın gerçekten olağanüstü özelliklere sahip olacaktır. Sadece mevsimsel rahatsızlıklarla savaşmak ve açlık sancılarını kontrol etmekle kalmayacak, aynı zamanda sindirim üzerinde hareket etme ve dolayısıyla uykuyu teşvik etme yeteneğine de sahip olacaktır. Rahatlatıcı özellikleri beyne ve enerjilere etki eder. Ayrıca, bu baharat enfeksiyonlarla savaşabilir.

vanilya.jpg

VANİLYA

Vanilya, tatlı ve narin bir kokuya sahip bir baharattır. Özü satın alabiliriz, aynı zamanda tozu veya kapsülü de satın alabiliriz. Hem vanilya hem de tarçın uykusuzluk ve enfeksiyonlarla savaşabilir.

Özellikle vanilya, sinir sistemine etki edecek sakinleştirici yeteneklere sahip olacaktır. Ayrıca, stresle mücadele için de kullanılacaktır. Örneğin, vanilya veya bitki çayı eklenmiş bir bardak süt, gevşeyebilir, sakinleşebilir ve uykuyu teşvik edebilir.

Bu iki baharatı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekir, çünkü bunlar alerji veya başka sağlık sorunları yaratabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN